Bike stories festival (1)

Alleen maar lachende gezichten voorbije zondag in Hofstade. Wat een heerlijke eerste editie van ons Bike Stories Festival. Bedankt aan alle interessante sprekers en de enthousiaste bezoekers om er zo’n fijne namiddag van te hebben gemaakt. Even nagenieten.

Fietsverhaal: Zoë en Olivier

Wat een indrukwekkend fietsverhaal! Zoë en Olivier reisden afgelopen vier jaren de hele wereld rond. Op verschillende manieren, steeds op eigen kracht. Met prachtige foto’s, video’s en anekdotes inspireerden ze de hele tent.

Gezellig aan de vuurkorven

Wanneer de zon zakte, werd het plots nóg wat gezelliger. De verschillende vuurkorven zorgden voor extra sfeer.

Fietsenmarkt

De mooiste fietsaccessoires en de veiligste fietshelmen? Op de fietsenmarkt kon je inspiratie opdoen om ook in de donkere maanden veilig te blijven fietsen.

Trial show met Kenny Belaey

Showtime! Trial is de meest technische sport op de fiets. Het Pedal to the Medal-team van wereldkampioen Kenny Belaey kwam langs en demonstreerden hun strafste tricks. Adembenemend!

Fietsen naar de top

Wat als je nu eens omhoog zou fietsen in plaats van vooruit? Heel wat mensen gingen de uitdaging aan en trapten 12 meter omhoog. Een hele ervaring!

Kinderparcours

Fietsen is kinderspel. De allerkleinsten konden hun talent tonen op een loopfiets. Andere kids namen het tegen elkaar op in een mini race.

Woodcarving​

Eerder al maakte houtkunstenaar Leo Beterams bijzondere houten zitjes voor het festival. En tijdens het festival toverde hij met zijn kettingzaag ruwe blokken hout om tot prachtige uilen, konijntjes en andere verrassende vormen.

Test een topfiets uit

Ooit al eens een Santos getest, een Achielle of Velo de Ville? Keuze zat voor een stevige testrit doorheen het prachtige Bloso-domein.

Een label op je fiets

Hoe blijf je de echte fietsdieven een trapje voor? Door je fiets goed te beveiligen en te registreren! Heel de dag stond de politie paraat om gratis je fiets te labelen.

Pas op voor de fietsendief

Er liep een fietsendief rond! Gelukkig gaf hij de opengemaakte fietsen meteen weer terug. Met gratis beveiligingsadvies. Tijdens zijn spectaculaire demonstratie op het podium toonde hij hoe echte fietsdieven te werk gaan … En hoe je je ertegen kunt beschermen.

Fietsverhaal: Hera Van Willick

Alweer een enorm inspirerend verhaal: Hera van Willick fietste op haar eentje de halve wereld rond. En iedereen mocht mee genieten van haar ongelooflijke ervaringen.

Enthousiaste fietsfabrikanten

Had je technische vragen over je fiets, dan hadden de enthousiaste leveranciers van verschillende topmerken daar wel een antwoord op.

Panelgesprek experts

Hoe bereid je nu zélf je fietsvakantie voor? Dat lichtten experts Robbert Rutgrink (Santos), Hera van Willick (wereldfietser), Marc Peeters (fietsongeval.be) en Koen De Graeve (distributeur Rohloff) toe in een panelgesprek.

Winter-BBQ

Ook aan de innerlijke mens werd natuurlijk gedacht. Wie had ooit gedacht om eind oktober nog lekker buiten te genieten van een BBQ! 

Optreden Dunja

Wat een stem! Met haar warme en krachtige vocals zorgde Dunja voor een prachtig slotakkoord van de eerste, succesvolle editie van het Bike Stories Festival. Bedankt iedereen om er zo’n fantastische dag van te hebben gemaakt!