32-Soorten-riemen

Zijn er verschillende soorten riemen?

De verschillende soorten riemen #

Er zijn verschillende soorten riemen elks met een eigen voordeel. Carbon Gates produceert momenteel 4 soorten riemen. CDX – CDN – De nieuwe CDC – SideTrack ST zijn de verschillende types.

In de regel wordt vooral gewerkt met de CDX of CDN riem. De twee andere riemen zijn voornamelijk geschikt voor lage kilometrage. Als je een krachtige motor op je fiets hebt of grotere afstanden gaat afleggen, zijn deze riemen minder geschikt.

CDX #

De CDX riem is ontworpen voor zware fiets- en e-bikeavonturen. De CDX riem zit doorwegen met koolstofvezel trekkoorden en een nylon tandbekleding waardoor deze super sterk en onderhoudsarm is. Met de CenterTrack technologie blijft de riem steeds mooi op zijn plaats zitten wat de betrouwbaarheid nog verhoogt.

Deze riem is ontworpen voor wie alles uit defiets wilt halen en het onderhoud zo laag mogelijk wilt. Modder, sneeuw, zand hebben geen invloed op deze riem. In combinatie met de EXP versie tandwielen blijf je steeds soepel rondrijden

CDN #

De CDN riem is ontworpen voor ontspannen fietsen in stedelijk gebieden, ideaal voor iedereen die graag in een jeans of rok naar het werk of school rijd. De CDN lijn heeft dezelfde technologie met trekkoorden van koolstofvezel en CenterTrack tandwiel ontwerp als de CDX reeks maar biedt een instapniveau voor de meer recreatieve fietser. Op de riem is een ruwere beschermlaag aanwezig waardoor deze riem minder geschikt voor zanderige of vuile wegen. Het tandwiel dat voornamelijk wordt gebruikt is van kunststof waardoor deze sneller slijten wanneer er vuil en zand aanwezig is op de riem/tandwielen. Deze riem gebruik je dus best in een stedelijke omgeving.

CDN riem
Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories