179-santos-Travelmaster-e-Neo-banden

Welke banden kunnen op de Travelmaster E-Neo?

Het kiezen van de juiste band is eigenlijk best makkelijk. Je moet gewoon kijken naar je rijstijl en de omgeving waarin je rijdt. Als je vooral op verharde wegen rijdt, kies je best voor een band die daar geschikt voor is en niet voor een offroad band. En als je in het bos rijdt, is het niet slim om te kiezen voor een gladde band. De 6 onderstaande banden kunnen op de Travelmaster E-Neo geplaatst worden. Deze banden vallen onder 2 categorieën: Tour & Trekking banden en MTB banden.

Tour & Trekking band

Deze band is geschikt voor dagelijks gebruik in stedelijke omgevingen en voor trektochten. De band heeft een glad profiel dat weinig weerstand biedt op verharde wegen, waardoor je gemakkelijk en snel kunt fietsen. De band is ook duurzaam en biedt goede grip op droge en natte oppervlakken.

MTB band

Deze band is speciaal ontworpen voor mountainbikes en biedt uitstekende grip op modderige, zanderige en rotsachtige paden. De band heeft een agressief profiel met grote noppen, waardoor hij meer grip en tractie biedt op ruwe ondergrond en in bochten. De band is ook duurzaam en kan hoge belastingen en ruwe omstandigheden aan.


Tour en Trekking banden #

Een hybride fietsband is speciaal ontworpen om zowel op de weg als op bospaden een lage rolweerstand te hebben. Deze banden bieden uitstekende grip op de weg in alle weersomstandigheden en zijn daarom ideaal voor zowel woon-werkverkeer als lange fietstochten. Bovendien zijn hybride fietsbanden meestal uitgerust met een anti-leklaag, wat de kans op lekke banden vermindert. Onderstaande Tour en Trekking banden kunnen op de Travelmaster E-Neo een goede keuze zijn:

Welke banden kunnen op de Travelmaster E-Neo?
Schwalbe Almotion
De Marathon Almotion is een hoogwaardige tourband met de nieuwste technologieën voor betrouwbare grip, lage rolweerstand en verbeterde lekbescherming.
Welke banden kunnen op de Travelmaster E-Neo?
Marathon Greenguard
De Schwalbe Marathon fietsband is een duurzame en betrouwbare band met verbeterde lekbescherming, geschikt voor dagelijkse woon-werkverkeer, lange fietstochten en fietsreizen.
Marathon Supreme
De Schwalbe Marathon Supreme vouwband is een lichtgewicht en duurzame band met uitstekende grip en lage rolweerstand, ideaal voor langeafstandsfietsers en voorzien van HD Speed Guard lekbescherming.
Marathon Mondial
De Schwalbe Marathon Mondial is een hoogwaardige all-terrain fietsband met uitstekende grip, lekbescherming en lange levensduur, ontworpen voor langeafstandsfietsen in diverse omstandigheden.
Welke banden kunnen op de Travelmaster E-Neo?
Moto-X
De Super Moto-X is een brede, comfortabele en betrouwbare band die geschikt is voor gebruik op asfalt en licht terrein. Deze stevige band biedt de beste rij-eigenschappen en veel comfort, zodat je gemakkelijk je doelen kunt bereiken. Dankzij de stabiele DoubleDefense-constructie blijft de band zelfs onder de zwaarste omstandigheden goed presteren.

MTB banden #

Mountainbike banden zijn speciaal ontworpen om te presteren op ruig terrein en zijn meestal breder en grover dan reguliere fietsbanden om betere grip te bieden op losse of modderige ondergrond. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en profielen, afhankelijk van de specifieke behoeften van de fietser en het soort terrein waarop ze rijden. Ga je voor MTB banden? De Smart Sam MTB banden kunnen op de Travelmaster E-Neo geplaatst worden.

Welke banden kunnen op de Travelmaster E-Neo?
Smart Sam
De “Smart Sam DD” is een uitstekende band voor fietsers die graag afwisselen tussen verharde wegen en offroad terrein. Deze band heeft een opvallend offroad profiel met een compacte middenril, waardoor hij comfortabel en duurzaam is. De hoekige noppen bieden maximale grip op offroad terrein. De Double Defense techniek van RaceGuard en SnakeSkin zorgt ervoor dat de band perfect geschikt is voor gebruik op een E-MTB.
Hoe heeft dit artikel je geholpen?