Santos bikes plus concept

Welke banden kunnen op een Race Lite?

Het kiezen van de juiste band is eigenlijk best makkelijk. Je moet gewoon kijken naar je rijstijl en de omgeving waarin je rijdt. Als je vooral op verharde wegen rijdt, kies je best voor een band die daar geschikt voor is en niet voor een offroad band. En als je in het bos rijdt, is het niet slim om te kiezen voor een gladde band. Santos heeft 3 verschillende soorten banden voor de Race Lite.

Tour en Trekking banden #

Een hybride fietsband is speciaal ontworpen om zowel op de weg als op bospaden een lage rolweerstand te hebben. Deze banden bieden uitstekende grip op de weg in alle weersomstandigheden en zijn daarom ideaal voor zowel woon-werkverkeer als lange fietstochten. Bovendien zijn hybride fietsbanden meestal uitgerust met een anti-leklaag, wat de kans op lekke banden vermindert.

Marathon Mondial
De Schwalbe Marathon Mondial is een hoogwaardige all-terrain fietsband met uitstekende grip, lekbescherming en lange levensduur, ontworpen voor langeafstandsfietsen in diverse omstandigheden.
Kojak
De Schwalbe Kojak vouwband is een lichtgewicht en snelle band met minimale rolweerstand, geschikt voor stadsfietsen en woon-werkverkeer, met goede grip en comfortabel rijgedrag.
Schwalbe Durano Smart Guard
Het is een snelle en duurzame band die geschikt is voor gebruik op zowel de weg als op licht terrein. Dankzij de smart guard ben je beter beschermd tegen lekrijden en slijtage.
Hoe heeft dit artikel je geholpen?