200-Trekking-lite-remmen

Welke remmen kunnen op de Trekking Lite?

Er zijn twee soorten remsystemen: schijfremmen of velgremmen. Alleen velg-remmen kunnen op de Trekking Lite geplaatst worden.

Wanneer je kiest voor de Trekking Lite, wordt de fiets standaard uitgerust met Firmtech-remmen. Deze remmen zijn zeer eenvoudig te onderhouden en het vervangen van remblokjes is een eenvoudige klus. Bovendien zijn deze remmen licht van gewicht en hebben ze een goede remkracht. Dit maakt ze geschikt voor dagelijkse ritten en lange afstanden.

Velgremmen #

Magura Firmtech #

De Firmtech-versie van de Magura-rem onderscheidt zich door de unieke bevestiging aan het frame. De remmen zijn namelijk zowel voor als achter aan de achterkant van de vorkpoten vastgelast, waardoor er een oplopende rem ontstaat die zichzelf steeds strakker vastklemt bij hard remmen. Het grote voordeel hiervan is dat de remcilinders met een scharnier direct op het frame gelast zijn en niet afgesteld hoeven te worden. Dit maakt het remmen praktisch en ideaal voor fietsers die niet technisch zijn aangelegd.

Met een handig stelwieltje aan de remhendel bepaal je zelf de remintensiteit, van een agressieve beet tot een vriendelijke lange slag. Het vernieuwen van de remblokken is bovendien een fluitje van een cent. Je hoeft alleen de rem open te draaien, de versleten blokjes te verwijderen, de nieuwe erin te klikken en de rem weer dicht te draaien. Zonder gereedschap ben je binnen vijf minuten klaar.

Eenvoudige remhendel #

Met de Firmtech remmen op de Santos trekking Lite is er een grote remhendel geïntegreerd, waardoor je probleemloos met 4 vingers kunt remmen en de rem ook gemakkelijk kunt bedienen met handschoenen aan.

Velg remmen kunnen op de Trekking Lite
Hoe heeft dit artikel je geholpen?