210-Gravelmaster-sturen

Welke sturen kunnen op een Gravelmaster?

Je kan een Travelmaster 3+ op verschillende manieren afwerken, heel sportief met een racestuur of juist heel comfortabel met een multipositie stuur. Verschillende categorieën sturen kunnen op een Gravelmaster geplaatst worden. We sommen de verschillende categorieën even op waaruit je kan kiezen en wat er de voordelen van zijn.

Comfort stuur

Een comfort stuur is voor de relaxte rijder. Deze sturen zorgen voor een rechtere houding die meer geschikt is voor de rustigere ritten.

Trekking(reis) stuur

Trekking of reissturen zijn meer modulair. Je hebt meer mogelijkheden om van positie te veranderen. Er is ook meer plek voor accessoires zoals GPS, tasje, GSM,…

Drop stuur

Een drop stuur is voor de sportieve rijder. Door de Travelmaster 3+ af te werken met zulk stuur maak je er een sportieve krachtpatser van.


Comfort sturen #

Deze sturen zijn speciaal ontworpen om een optimale rijervaring te bieden door de ergonomie te verbeteren en de druk op de handen, polsen en schouders te verminderen. Dit type stuur kan helpen bij het verminderen van vermoeidheid tijdens lange ritten en het verbeteren van de controle en het comfort op verschillende soorten terrein. In deze context is een comfort stuur een belangrijk element voor fietsers die op zoek zijn naar een comfortabele en ontspannen rijervaring tijdens hun fietsavonturen.

Comfort sturen kunnen op een Gravelmaster
Comfort
De meest comfortabele houding, dit stuur komt naar het lichaam toe.
Comfort Retro
Een comfortable houding, waarbij het stuur lichtje naar je toe komt.
Trekking rizer 7cm
De trekking rizer is een stuur dat lichtjes naar het lichaam toe komen. Het stuur komt ook 7cm omhoog, waardoor je rechter zit.
BAM city
Het BAM city stuur is een flexibel stuur dat trillingen en schokken opvangt. Dit is ideaal voor ritten over kasseien in de stad

Trekking (reis) sturen #

Deze sturen zijn speciaal ontworpen om verschillende handposities en gripopties te bieden, wat de rijder de mogelijkheid geeft om zich aan te passen aan verschillende rijomstandigheden en terreinen. Met een trekking- of reisstuur kan de rijder ook gemakkelijk bagage dragen, zoals fietstassen, die essentieel zijn voor langere reizen. Bovendien kan dit type stuur de stabiliteit en controle van de fiets verbeteren, wat van cruciaal belang is bij het afleggen van lange afstanden of bij het rijden op onverharde paden. Kortom, trekking- en reissturen zijn essentiële onderdelen voor fietsers die op zoek zijn naar een comfortabele, betrouwbare en veelzijdige fiets voor lange afstanden en off-road avonturen.

Trekking sturen kunnen op een Gravelmaster
Syntace Duraflite
De Duraflite is een stijf stuur met een lichte knik naar het lichaam, ideaal voor offroad ritten.
BAM trekking
Het BAM trekking stuur is een flexibel stuur dat trillingen en schokken opvangt. Dit is ideaal voor ritten over kasseien en gravel paden.
Trekking rizer 2cm
De trekking rizer is een stuur dat lichtjes naar het lichaam toe komen. Het stuur komt 2cm omhoog, waardoor je rechter zit.
Multiposition verstelbaar
Verstelbare multipositionstuur kan op meerdere manieren worden ingesteld voor een passende zithouding. Het is veilig en ideaal voor lange vakantiereizen met bagage.
Santos M10
De anatomische vorm van het stuur zorgt voor een natuurlijke en ontspannen handpositie.
De breedte kan aangepast worden en is in het midden voorzien van extra ruimte voor accessoires.
Multiposition
Dankzij het ontwerp van het stuur is het mogelijk om van positie te veranderen, wat vooral handig is tijdens langere ritten.

Racesturen #

Een racestuur is een belangrijk onderdeel van de Gravelmaster van Santos voor fietsers die op zoek zijn naar snelheid en prestaties op de weg. Dit type stuur heeft een gestroomlijnd ontwerp dat de rijder in een aerodynamische positie plaatst om de luchtweerstand te verminderen en de snelheid te verhogen. Het biedt ook verschillende handposities voor de rijder om te variëren tijdens lange ritten om vermoeidheid te verminderen en de controle te verbeteren. Racesturen zijn ontworpen voor snelheid, dus ze hebben een lagere positie dan andere stuurtypen, wat betekent dat ze minder comfortabel kunnen zijn voor sommige rijders, vooral voor langere ritten. Desondanks zijn ze populair bij racefietsers vanwege hun vermogen om de prestaties te verbeteren en de concurrentievoorsprong te vergroten. Kortom, racesturen zijn essentieel voor fietsers die op zoek zijn naar snelheid en prestaties op de weg, maar kunnen minder geschikt zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een meer ontspannen en comfortabele rijervaring.

Racesturen kunnen op een Gravelmaster
Ergotech rando classic
Het uiteinde van het stuur is iets breder dan bij een normaal racestuur, wat handig is voor lange tochten en verschillende soorten terrein.
Ergotech rando ergo
Dit stuur heeft een lichte buiging bij de stuurpen, waardoor je iets hoger en comfortabeler zit. Het stuur is ook platter waardoor je meer oppervlakte hebt voor je hand.
Race gravel
Door het stuur iets naar buiten te laten wijzen, biedt het meer comfort dan een traditioneel racestuur. Dit maakt het ideaal als je efficiëntie wilt combineren met offroad plezier.
Ritchey race o.s. 40cm
Het racestuur van 40cm is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de echte racefans, met een klassiek ontwerp en betrouwbaarheid voor de ultieme race-ervaring.
Ritchey race o.s. 44cm
Als je wat extra ruimte wilt, is ons stuur ook beschikbaar in 44cm.
Syntace race 44 / 46cm
Dankzij de 6% sweep van het stuur richting het lichaam is de positie compacter en zijn de remhendels gemakkelijker te bereiken. Bovendien maakt de verminderde drop het eenvoudiger om in de beugels te rijden.
Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories

Winkel gesloten

Van 21.07 t.e.m. 12.08