119-TM2-Stuur

Welke sturen kunnen op eenTravelmaster 2+?

Het is mogelijk om de afwerking van een Travelmaster 2+ op diverse manieren te personaliseren. Je kunt kiezen voor een sportieve uitvoering met een racestuur of juist voor een comfortabele variant met een stuur dat in meerdere posities verstelbaar is. Verschillende categorieën sturen kunnen op een Travelmaster 2+ geplaatst worden. Hieronder sommen we de diverse categorieën op waaruit je kunt kiezen en de voordelen die deze met zich meebrengen.

Comfort stuur

Een comfort stuur is voor de relaxte rijder. Deze sturen zorgen voor een rechtere houding die meer geschikt is voor de rustigere ritten.

Trekking(reis) stuur

Trekking of reissturen zijn meer modulair. Je hebt meer mogelijkheden om van positie te veranderen. Er is ook meer plek voor accessoires zoals GPS, tasje, GSM,…

Drop / race stuur

Een drop stuur is voor de sportieve rijder. Door de Travelmaster 2+ af te werken met zulk stuur maak je er een sportieve krachtpatser van.


Comfort sturen #

Deze sturen zijn specifiek ontworpen om de best mogelijke rijervaring te bieden door de ergonomie te verbeteren en de druk op de handen, polsen en schouders te verminderen. Dit type stuur kan vermoeidheid tijdens lange ritten verminderen en de controle en het comfort verbeteren op verschillende soorten terrein. Voor fietsers die op zoek zijn naar een comfortabele en ontspannen rijervaring tijdens hun fietstochten, is een comfortabel stuur dan ook een belangrijk element.

Comfrot sturen kunnen op een Travelmaster 2+
Comfort
De meest comfortabele houding, dit stuur komt naar het lichaam toe.
Comfort Retro
Een comfortable houding, waarbij het stuur lichtje naar je toe komt.
Ergotec Aerowing O.S.
Een comfort stuur met dikkere diameter, dit maakt het stuur stijver en sterker.
Trekking rizer 7cm
De trekking rizer is een stuur dat lichtjes naar het lichaam toe komen. Het stuur komt ook 7cm omhoog, waardoor je rechter zit.
BAM city
Het BAM city stuur is een flexibel stuur dat trillingen en schokken opvangt. Dit is ideaal voor ritten over kasseien in de stad

Trekking (reis) sturen #

Deze sturen zijn speciaal ontworpen om diverse handposities en gripopties te bieden, waardoor de rijder zich kan aanpassen aan verschillende rijomstandigheden en terreinen. Met een trekking- of reisstuur kan de rijder gemakkelijk bagage meenemen, zoals fietstassen, die van essentieel belang zijn voor langere reizen. Daarnaast kan dit type stuur de stabiliteit en controle van de fiets verbeteren, wat cruciaal is bij lange afstanden of bij het rijden op onverharde paden. Kortom, trekking- en reissturen zijn onmisbare onderdelen voor fietsers die op zoek zijn naar een comfortabele, betrouwbare en veelzijdige fiets voor lange afstanden en off-road avonturen.

Trekking sturen kunnen op een Travelmaster 2+
Syntace Duraflite
De Duraflite is een stijf stuur met een lichte knik naar het lichaam, ideaal voor offroad ritten.
BAM trekking
Het BAM trekking stuur is een flexibel stuur dat trillingen en schokken opvangt. Dit is ideaal voor ritten over kasseien en gravel paden.
Trekking rizer 2cm
De trekking rizer is een stuur dat lichtjes naar het lichaam toe komen. Het stuur komt 2cm omhoog, waardoor je rechter zit.
Multiposition verstelbaar
Verstelbare multipositionstuur kan op meerdere manieren worden ingesteld voor een passende zithouding. Het is veilig en ideaal voor lange vakantiereizen met bagage.
Santos M10
De anatomische vorm van het stuur zorgt voor een natuurlijke en ontspannen handpositie.
De breedte kan aangepast worden en is in het midden voorzien van extra ruimte voor accessoires.
Multiposition
Dankzij het ontwerp van het stuur is het mogelijk om van positie te veranderen, wat vooral handig is tijdens langere ritten.

Racesturen #

Een racestuur is een belangrijk onderdeel van de Travelmaster 2+ van Santos voor fietsers die snelheid en prestaties op de weg zoeken. Dit type stuur heeft een aerodynamisch ontwerp dat de rijder in een gestroomlijnde positie plaatst om de luchtweerstand te verminderen en de snelheid te verhogen. Het biedt ook verschillende handposities om de rijder te laten variëren tijdens lange ritten, waardoor vermoeidheid wordt verminderd en de controle wordt verbeterd. Omdat racesturen zijn ontworpen voor snelheid, zijn ze meestal lager dan andere stuurtypen, wat voor sommige rijders minder comfortabel kan zijn, vooral bij lange ritten. Desondanks zijn ze populair bij racefietsers vanwege hun vermogen om de prestaties te verbeteren en de competitievoorsprong te vergroten. Kortom, racesturen zijn onmisbaar voor fietsers die snelheid en prestaties op de weg willen, maar zijn mogelijk minder geschikt voor degenen die een ontspannen en comfortabele rijervaring zoeken.

Racesturen kunnen op een Travelmaster 2+
Ergotech rando classic
Het uiteinde van het stuur is iets breder dan bij een normaal racestuur, wat handig is voor lange tochten en verschillende soorten terrein.
Ergotech rando ergo
Dit stuur heeft een lichte buiging bij de stuurpen, waardoor je iets hoger en comfortabeler zit. Het stuur is ook platter waardoor je meer oppervlakte hebt voor je hand.
Race gravel
Door het stuur iets naar buiten te laten wijzen, biedt het meer comfort dan een traditioneel racestuur. Dit maakt het ideaal als je efficiëntie wilt combineren met offroad plezier.
Syntace race 44 / 46cm
Dankzij de 6% sweep van het stuur richting het lichaam is de positie compacter en zijn de remhendels gemakkelijker te bereiken. Bovendien maakt de verminderde drop het eenvoudiger om in de beugels te rijden.
Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories

Winkel gesloten

Van 21.07 t.e.m. 12.08