Maak van je fiets een eBike met deze tijdelijke promotie​*

Met een e-bike heb je altijd wind in de rug. Zo veel je wilt, zo ver je wilt. En het leukste is: je hoeft daar niet eens een nieuwe fiets voor te kopen! Wist je dat je de meeste fietsen gewoon kunt laten ombouwen tot e-bike? Misschien ook die van jou?

Een Pendix-motor maakt het mogelijk je eigen fiets om te vormen tot krachtige e-bike. De oude aandrijving eraf, de nieuwe Pendix en accu erop, en rijden maar! Zo haal je nog meer uit je vertrouwde fiets. Je eigen e-bike brengt je nog sneller op je bestemming.

Epower-300

Pendix
eDrive300

Prijs 1490€ + 250€ installatie

INSTALLATIE NU GRATIS*

Epower-500

Pendix
eDrive500

Prijs 1690€ + 250€ installatie

INSTALLATIE NU GRATIS*

Santos Pendix promo

Santos Pendix eDrive500

Prijs 2099€ + 250€ installatie

INSTALLATIE NU GRATIS*

Pendix-knop-2
pendix motor set

Een stille middenmotor dankzij het borstelloze systeem.​

Een middenmotor zonder het frame aan te passen.​

Wanneer je de motor uitschakelt geeft deze motor nauwelijks weerstand.​

Water- en stofbestendig ontwerp, ideaal voor hier en op reis.

Door beperkte bekabeling is dit systeem uiterst betrouwbaar.​

Alle instellingen en info meteen in je Smartphone.​

Krachtig in zijn eenvoud

Een krachtige motor die van je fiets een snelle e-bike maakt. Dat is Pendix: een enorm betrouwbare en duurzame middenmotor met aangepaste software voor een grotere actieradius. Kies uit drie snelheden voor trapondersteuning. En neem na het fietsen de accu vlot van je fiets, net zoals een drinkbus.

Dit is Pendix

Geruisloze middenmotor

Klein maar krachtig: de Pendix eDrive is nauwelijks 3 cm diep en heeft een diameter van minder dan 30 cm. Ze is compact én krachtig dankzij haar koppeling van 65 Nm. De aandrijving gebeurt zonder tandwielen, er zijn dan ook geen mechanische deeltjes die kunnen slijten. Dat maakt de motor volledig onderhoudsvrij en geruisloos bovendien.

Accu in 3 maten

De batterij is te verkrijgen in drie maten.
De Pendix ePower300 is de standaard, en volstaat ruimschoots voor de meeste fietsen.
Wil je extra power op je fiets, kan je gaan voor de grotere ePower 500.
Kies je een lichtere accu voor bijvoorbeeld je vouwfiets, volstaat de ePower 150 misschien al.

Pendix ePower 150

Pendix ePower 300

Pendix batterij 500wh

Pendix ePower 500

1 knop, 3 standen

Je regelt de ondersteuning van je Pendix met één enkele knop op de accu. Daarbij kan je kiezen uit drie standen: eco, smart of sport. En geen gedoe met kabels en losse onderdelen: je klikt de accu gewoon vast aan je frame, net zoals een drinkbus in je houder, en je kunt meteen vertrekken. Handig!

Eco

Heb je je Pendix wel aangezet? In eco-modus lijk je zonder trapondersteuning te fietsen. De ondersteuning is minimaal. Daardoor heb je natuurlijk wel een veel groter bereik. Tot 75% extra.

Voordelen
Toepassingsvoorbeelden

Vlakke stukken, langere tochten, fysieke training voor niet-professionals,…

Smart

De slimste van de drie standen. Pendix geeft je kracht wanneer je die nodig hebt. De versnelling voelt best prettig, als een extra duwtje in de rug. Tot 150% bovenop je eigen trapkracht.

Voordelen
Toepassingsvoorbeelden

Stedelijk verkeer, lichte hellingen, grindwegen

Sport

Haal het meeste uit je Pendix en vlieg vooruit. De Pendix trekt je verrassend snel op gang, en stuwt je fiets vooruit. Op elk soort ondergrond. Tot 200% assistentie bovenop je trapkracht.

Voordelen
Toepassingsvoorbeelden

Bergen, steile hellingen, losse grond, sterke tegenwind

De Pendix-app

Hoe lang gaat je accu nog mee? Dat zie je meteen op de Pendix.bike PRO app. De app is via Bluetooth verbonden met je Pendix zodat die heel wat data genereert. Rijgegevens: de gemiddelde snelheid, afstand en duur. Maar ook het niveau van ondersteuning, zodat je je accu perfect kunt afstellen voor de rest van de rit. Ook handig is de navigatiefunctie, zodat je daarvoor geen aparte app hoeft te gebruiken. Je ziet alles in één oogopslag.

Pendix app op iphone

We bouwen in 3 stappen je fiets om

Afwerking kiezen

Frame

Past een Pendix op je fiets? We kijken eerst goed na of we je fiets kunnen ombouwen tot e-bike. Zijn je remmen en frame sterk genoeg? Is er voldoende ruimte voor de batterij? Kan je fiets zo’n upgrade wel aan?

1
Pendix motor upgrade stap 2

Upgrade

Oude onderdelen die je niet meer nodig hebt, halen we van je fiets. In de plaats komt een Pendix-motor en batterij. We stellen het beste rijprogramma in voor jouw gebruik. Nadat we alles hebben gemonteerd, testen we je nieuwe e-bike.

2
Pendix motor upgrade stap 3

Accessoires

Je fiets is nu een e-bike, zijn ook de andere onderdelen hiervoor aangepast? Wil je een goede gsm-houder om je gegevens op af te lezen? En is je slot nog sterk genoeg? We checken of je zeker alles hebt, voor het grootste rijplezier. 

3
1
2
3
Afwerking kiezen

Frame

We controleren je fiets of deze geschikt is voor om te bouwen naar een ebike, zijn je remmen  en frame sterk genoeg, is er voldoende ruimte voor de batterij, is de fiets nog geschikt voor je gebruik.

Pendix motor upgrade stap 2

Upgrade

We verwijderen alle “oude” materialen en plaatsen je Pendix motor en batterij op de fiets. We stellen een optimaal rijprogramma in voor je gebruik. Van zodra alles gemonteerd is testen we je nieuwe eBike voor we deze afleveren.

 
Pendix motor upgrade stap 3

Accesoires

Nu je fiets weer een nieuw doel heeft gekregen overlopen we ook even dat je alles hebt om je tocht verder te zetten. Heb je een degelijke GSM houder om al je gegevens op af te lezen (als je dit wil). Is je slot wel sterk genoeg voor een eBike te beveiligen? 

Heb je nog vragen of wil je een installatie plannen?

Bel nu 015.41.90.97

Epower-300

Pendix
eDrive300

Prijs 1490€ + 250€ installatie

INSTALLATIE NU GRATIS*

Epower-500

Pendix
eDrive500

Prijs 1690€ + 250€ installatie

INSTALLATIE NU GRATIS*

Santos Pendix promo

Santos Pendix eDrive500

Prijs 2099€ + 250€ installatie

INSTALLATIE NU GRATIS*

*Promotie voorwaarden: De actie is geldig tot 31.12.2020. Deze actie is niet cumuleerbaar met andere acties.
Enkel geldig bij aankoop van een Pendix eDrive 300 of Pendix eDrive 500 bij fietsen jurgen, indien montage technisch mogelijk is en volgens beschikbaarheid.
De actie, actieperiode of prijzen kunnen zonder opgaaf van reden op ieder moment gewijzigd of beëindigd worden.

Pendix video's

FAQ

Deze vragen krijgen we geregeld….

Wat is de actieradius van een Pendix?

Het precieze bereik weet je nooit exact. Want de actieradius van een e-bike hangt af van veel factoren. Uit ervaring blijkt wel dat het bereik van een Pendix-accu van 500Wh ligt tussen de 25 en 100 km. Wil je toch verder fietsen? Neem een extra accu mee in de Alleshouder of je fietstas. Dan ben je altijd safe.

Hoe rijdt het systeem als de motor wordt uitgeschakeld?

In de Pendix eDrive-motor zit geen tandwieloverbrenging. Daardoor voel je amper weerstand wanneer je de accu uitschakelt. De trapweerstand bij uitgeschakelde motor komt overeen met die van een naafdynamo en is dus nauwelijks waarneembaar.

Hoe berg ik de batterij het best op als ik die een tijdje niet gebruik?

Laat je je Pendix voor een tijdje aan de kant, berg je die best op in een droge ruimte met temperaturen ver boven het vriespunt. Pendix raadt je aan de batterij tot 50 tot 80 procent op te laden en de toestand ervan ten minste om de 12 weken te controleren.

Hoe werkt de snelheidslimiet?

Met de Pendix eDrive kan je tot 25 km/u rijden. Die wordt geleverd met een snelheidssensor die aan het achterwiel is bevestigd. Samen met de door Pendix ingestelde wielmaat in de elektronica detecteert de Drive wanneer de snelheid groter is dan 25 km/u. Dan schakelt hij de motorsteun voorzichtig uit.

Waarom kies ik voor mijn Santos e-bike best een Pendix?

Samen met Pendix ontwikkelde Santos haar eigen e-bike-systeem, te herkennen aan het ‘Pendix for Santos’-logo. Elke Santos PX e-bike wordt gemaakt in de Santos-fabriek in Nederland. Een afgewerkte fiets voldoet zo aan alle strenge fabrieksstandaarden. Kwaliteit gegarandeerd.

Hoeveel garantie heeft de Pendix?

De garantieperiode voor de Pendix eDrive is 2 jaar, vanaf de datum van installatie. Voor de speciale ‘Pendix for Santos’ is dit zelfs 5 jaar, of 100.000 km. Dat wat het eerste komt. Deze bijzondere garantie geldt alleen voor de PX-accu’s die uit de Santos-werkplaats komen, te herkennen aan het ‘Pendix for Santos’-logo. Koop je je Santos PX e-bike bij Fietsen Jurgen, heb je hier altijd recht op.

Kan ik mijn huidige Santos ombouwen naar een Santos PX e-bike?

Natuurlijk! Dat is juist een van de troeven van Santos bikes. Neem contact met ons op en we maken van je Santos bike een krachtige Santos e-bike.

*Promotie voorwaarden: De actie is geldig tot 31.12.2020. Deze actie is niet cumuleerbaar met andere acties.
Enkel geldig bij aankoop van een Pendix eDrive 300 of Pendix eDrive 500 bij fietsen jurgen, indien montage technisch mogelijk is en volgens beschikbaarheid.
De actie, actieperiode of prijzen kunnen zonder opgaaf van reden op ieder moment gewijzigd of beëindigd worden.