Bike
Stories

De plek waar je Santos reis fiets mooiste verhalen beginnen.

Santos: je droomfiets zónder compromis

Dé oplossing voor elke fietsliefhebber: custombuilt fietsen. Je persoonlijke droomfiets op jouw maat samengesteld. 

Geen toegevingen meer: je kiest alles volledig zélf. Frame, aandrijving, zadel, remmen. De beste accessoires die bij je passen. 
En in de kleur die jij wilt.

Rij je liefst door het bos of vooral langs de grote baan? Sportief of rustiger? Bergop of vals plat? We stellen je fiets samen op wie je bent en hoe je fietst. 

Zo heb je jouw unieke, persoonlijk samengestelde fiets.
Een fiets met karakter. Een fiets voor het leven.

Play Video

Beeld je eens in ...​

Elke mens is verschillend, iedereen zit anders in elkaar. Heeft andere voorkeuren, heeft een andere fysiek. Heeft andere wensen over de fiets en ook een andere rijstijl. Daarom is custombuilt zo belangrijk. Elke gepassioneerde fietser verdient een eigen topfiets, volledig op zijn maat samengesteld.

Robbert Rutgrink

Workshops

Wil je meer weten over remsystemen of de keuze tussen Rohloff en Pinion?
Onze workshops bieden je diepgaande kennis over specifieke fietsonderdelen. Ze zijn vrij toegankelijk voor iedereen.
Ontdek alles wat je nodig hebt om jouw ideale Santos samen te stellen!

Verschillende soorten afspraken

Kennismaking

Wie ben je en wat is voor jou de ideale fiets? Bij een kop koffie luisteren we naar jouw wensen. We gaan in op de soorten fietsen en maken een snelle simulatie. Zo kan je al beginnen nadenken en dromen. Reken voor een kennismaking zo’n 30 minuten.

Testrit

Welk soort fiets past het best bij jou? Test het zelf uit! Kies een fiets uit ons atelier en maak een ritje in de buurt. We kunnen je heel wat mooie routes in de streek aanbevelen. Met een gps op het stuur kan je er nog meer van genieten.

Samenstellen

Tijd om je droom te realiseren! Samen met jou ontwerpen we je nieuwe fiets op de computer. Van configuratie tot accessoires en de kleinste details: we nemen alles grondig door voor een fiets die volledig bij jou past. Deze afspraak duurt ongeveer een uur.

Leer meer over de fiets

We leren je alles over de Santos fiets en meer. In onze academie verzamelen we alle kennis om je te helpen nog meer mooie herinneringen te maken met je fiets.

Dominiek Debaes
Dominiek Debaes
07/09/2023
Read More
We hebben een zeer positieve ervaring gehad met het uittesten van een tandem bij Bike Stories. De specifieke aanpak en dienstverlening van deze fietsenwinkel gaf ons zonder enige koopverplichting meer vrijheid, dit is een pluspunt. Het gegeven dat het uitvoerig testen van de fiets volledig gratis is, is verrassend en genereus. De mooie fietsroutes dewelke Bike Stories op een fiets gps aanreikt bij aanvang van de testrit, inclusief de hartelijkheid, droegen bij aan deze fijne belevenis met de tandem. De omgeving waar de winkel zich bevindt, nodigt uit om de verschillende aangeboden fietsroutes te testen met een kwalitatief zeer goede fiets uit hun uitgesproken aanbod.
Veronique Meyers
Veronique Meyers
20/03/2024
Read More
Als je op zoek bent naar een fietswinkel die niet alleen producten van hoge kwaliteit verkoopt, maar ook een uitstekende service biedt, dan is Bike Stories in Hofstade de plek waar je moet zijn. Vorig jaar heb ik er een Santos fiets gekocht. Ik vond het fantastisch op welke professionele manier ik werd geholpen met het maken van de juiste keuze zodat ik er zeker van kon zijn dat ik een fiets voor het leven had gekocht. De eigenaars Vanessa en Jurgen nemen de tijd om je te leren kennen, begrijpen je behoeften en begeleiden je zorgvuldig bij het selecteren van een fiets die perfect bij je past. Zij staan ook altijd klaar om al je vragen te beantwoorden. Vandaag heb ik mijn fiets een onderhoudsbeurt laten geven. Mijn fiets is nu helemaal in topconditie. Ik kan met een gerust hart aan lange fietsvakanties beginnen. Kortom, bij Storie Bikes moet je zijn als fietsliefhebber. Sterk aanbevolen!
Elke Andries
Elke Andries
07/03/2024
Read More
Hou je niet echt van massaproductie en eenheidsworst? Ben je een beetje een meerwaardezoeker en ben je op zoek naar een fiets die perfect bij jou past? Dan ben je bij Bike Stories aan het juiste adres! Vanessa heet je welkom met een warme glimlach en een luisterend oor. Jurgen helpt je verder met deskundig advies, stuurt je de baan op om te proeven van het aanbod en kiest samen met je een fiets op jouw maat. Na aankoop wordt bovendien gezorgd voor - niet urenlang - maar jarenlang fietsplezier zonder zorgen. En als die kopzorgen (of vastlopende onderdelen) dan toch eens de kop opsteken ben je gegarandeerd van een prima oplossing zonder compromissen en een uiterst aangename service. Niet altijd de goedkoopste mogelijkheden die je elders misschien kan vinden, maar wel de juiste prijs voor kwaliteit en duurzaamheid. Wij hebben alvast geen spijt dat we hier enkele jaren geleden klant werden!
Previous
Next

Veel gestelde vragen

Herstellen jullie alle fietsen?

Zeker. Alle fietsen zijn welkom, we bekijken in het atelier alle mogelijkheden voor een herstelling.

Moet ik een afspraak maken?

Een afspraak maken is mogelijk en aan te raden, maar niet verplicht.​

Kan ik een bestek krijgen over de verzekering?​

Kan zeker. We rekenen hier wel altijd € 25,00 onderzoekskosten voor aan.

Hebben jullie leenfietsen?​

We hebben een beperkt aantal leenfietsen. Dus best op voorhand even bellen om er één te reserveren.​

Kunnen jullie mijn fiets recyclen?​

Is je fiets echt onherstelbaar, mag je die bij ons achterlaten zodat wij die zullen recyclen.

Hoe lang moet ik mijn fiets missen?

We schatten de verwachte termijn in wanneer je de fiets binnenbrengt. Ons doel is je fiets binnen 48u terug te bezorgen maar de drukte in het atelier laat dit helaas niet altijd toe.​

Bike Stories