57-Riem-VS-ketting

Wat is het voordeel van een riem bij het fietsen?

Een fietsriem is een alternatief voor de traditionele fietsketting. In plaats van metalen schakels die over tandwielen lopen, is de riem gemaakt van polyurethaan en loopt deze over schijven. Maar wat is eigenlijk het voordeel van een riem?

blue-cdx-close-centertrack-gates-carbon-drive

Geen smering nodig #

Een van de grootste voordelen van een fietsriem is dat deze geen smering nodig heeft. In tegenstelling tot een ketting die regelmatig gesmeerd moet worden om goed te blijven werken, is een riem onderhoudsvrij. Dit bespaart niet alleen tijd, maar het zorgt er ook voor dat er geen vuil aan de riem blijft plakken, wat de levensduur van de riem verlengt.

Lange levensduur #

Een riem gaat veel langer mee dan een ketting. Dit komt omdat een riem niet slijt en er geen vuil en water in de schakels kan blijven hangen. Bovendien is een riem veel sterker dan een ketting, waardoor deze niet kan breken. Een riem kan tot wel vier keer langer meegaan dan een ketting, wat op de lange termijn kosten bespaart.

Minder onderhoud #

Doordat een riem niet slijt en geen smering nodig heeft, is er minder onderhoud nodig. Dit betekent dat er minder tijd en geld besteed hoeft te worden aan onderhoud en reparaties. Het enige onderhoud dat nodig is, is af en toe het controleren van de spanning van de riem en het schoonmaken van de tandwielen.

Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories

Winkel gesloten

Van 21.07 t.e.m. 12.08