190-SUB-banden

Welke banden kunnen op de SUB?

Het kiezen van de juiste band is eigenlijk best makkelijk. Je moet gewoon kijken naar je rijstijl en de omgeving waarin je rijdt. Als je vooral op verharde wegen rijdt, kies je best voor een band die daar geschikt voor is en niet voor een offroad band. En als je in het bos rijdt, is het niet slim om te kiezen voor een gladde band. De 12 onderstaande banden kunnen op de SUB geplaatst worden. Deze banden vallen onder 3 categorieën: Tour & Trekking banden, Gravel banden en MTB banden.

Tour & Trekking band

Deze band is geschikt voor dagelijks gebruik in stedelijke omgevingen en voor trektochten. De band heeft een glad profiel dat weinig weerstand biedt op verharde wegen, waardoor je gemakkelijk en snel kunt fietsen. De band is ook duurzaam en biedt goede grip op droge en natte oppervlakken.

Gravel band

De gravelband is speciaal ontworpen voor off-road gebruik op gravelwegen, onverharde paden en rotsachtige terreinen. De band heeft een grover profiel dan de stad en trekking band, waardoor hij meer grip biedt op losse ondergrond en ruwe oppervlakken. De band is ook sterker en kan beter tegen scherpe objecten en ruwe omstandigheden.

MTB band

Deze band is speciaal ontworpen voor mountainbikes en biedt uitstekende grip op modderige, zanderige en rotsachtige paden. De band heeft een agressief profiel met grote noppen, waardoor hij meer grip en tractie biedt op ruwe ondergrond en in bochten. De band is ook duurzaam en kan hoge belastingen en ruwe omstandigheden aan.


Tour en Trekking banden #

Een hybride fietsband is speciaal ontworpen om zowel op de weg als op bospaden een lage rolweerstand te hebben. Deze banden bieden uitstekende grip op de weg in alle weersomstandigheden en zijn daarom ideaal voor zowel woon-werkverkeer als lange fietstochten. Bovendien zijn hybride fietsbanden meestal uitgerust met een anti-leklaag, wat de kans op lekke banden vermindert. Onderstaande Tour en Trekking banden kunnen op de SUB een goede keuze zijn:

Welke banden kunnen op de SUB?
Schwalbe Almotion
De Marathon Almotion is een hoogwaardige tourband met de nieuwste technologieën voor betrouwbare grip, lage rolweerstand en verbeterde lekbescherming.
Marathon Greenguard
De Schwalbe Marathon fietsband is een duurzame en betrouwbare band met verbeterde lekbescherming, geschikt voor dagelijkse woon-werkverkeer, lange fietstochten en fietsreizen.
Welke banden kunnen op de SUB?
Marathon Supreme
De Schwalbe Marathon Supreme vouwband is een lichtgewicht en duurzame band met uitstekende grip en lage rolweerstand, ideaal voor langeafstandsfietsers en voorzien van HD Speed Guard lekbescherming.
Marathon Mondial
De Schwalbe Marathon Mondial is een hoogwaardige all-terrain fietsband met uitstekende grip, lekbescherming en lange levensduur, ontworpen voor langeafstandsfietsen in diverse omstandigheden.
Welke banden kunnen op de SUB?
Moto-X
De Super Moto-X is een brede, comfortabele en betrouwbare band die geschikt is voor gebruik op asfalt en licht terrein. Deze stevige band biedt de beste rij-eigenschappen en veel comfort, zodat je gemakkelijk je doelen kunt bereiken. Dankzij de stabiele DoubleDefense-constructie blijft de band zelfs onder de zwaarste omstandigheden goed presteren.

Gravel banden #

Een gravelband voor een gravel bike kenmerkt zich door een grof profiel met noppen die zorgen voor voldoende grip op onverharde paden, terwijl het ook een lage rolweerstand biedt op verharde wegen. Deze banden zijn vaak breder dan standaard racefietsbanden, en bieden een goede balans tussen snelheid en comfort op verschillende ondergronden. De volgende Gravel banden kunnen op de SUB een geschikte optie zijn:

Schwalbe G-one Allround
De Schwalbe G-One is een veelzijdige gravelband met glad centraal loopvlak en grovere noppen aan de zijkanten voor grip op onverhard terrein, en biedt tevens lage rolweerstand en comfortabel rijgedrag op verharde wegen.
Welke banden kunnen op de SUB?
Schwalbe G-one bite
De Schwalbe G-One Bite is een gravelband die ontworpen is voor ruiger terrein en biedt veel grip en stabiliteit dankzij het diepe profiel en de brede schouders.
Welke banden kunnen op de SUB?
Schwalbe G-one bite bruin
De Schwalbe G-One Bite is een gravelband met een grof profiel en is geschikt voor ruigere terreinen. De bruine zijkanten van de band zorgen voor een vintage uitstraling.

MTB banden #

Mountainbike banden zijn speciaal ontworpen om te presteren op ruig terrein en zijn meestal breder en grover dan reguliere fietsbanden om betere grip te bieden op losse of modderige ondergrond. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en profielen, afhankelijk van de specifieke behoeften van de fietser en het soort terrein waarop ze rijden. Deze MTB banden kunnen op de SUB een geschikte keuze zijn:

Welke banden kunnen op de SUB?
Marathon Plus MTB
De Schwalbe Marathon Plus MTB is een lekbestendige band met een lichte rolweerstand voor een MTB band op vaste wegen en goede grip in het terrein.
Schwalbe Racing Ralph
Schwalbe Racing Ralph is een lichtgewicht en snelle fietsband voor mountainbikes, ontworpen voor gebruik op droge en harde ondergronden met een laag profiel in het midden voor lage rolweerstand en grotere noppen aan de zijkanten voor betere grip in bochten.
Welke banden kunnen op de SUB?
Schwalbe Racing Ray
De Schwalbe Racing Ray is een band ontworpen voor gebruik in de voorwielen van mountainbikes en biedt uitstekende grip en stabiliteit in bochten, met een agressief profiel en Addix-compound voor betere prestaties.
Welke banden kunnen op de SUB?
Smart Sam
De “Smart Sam DD” is een uitstekende band voor fietsers die graag afwisselen tussen verharde wegen en offroad terrein. Deze band heeft een opvallend offroad profiel met een compacte middenril, waardoor hij comfortabel en duurzaam is. De hoekige noppen bieden maximale grip op offroad terrein. De Double Defense techniek van RaceGuard en SnakeSkin zorgt ervoor dat de band perfect geschikt is voor gebruik op een E-MTB.
Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories

Uitzonderlijk Gesloten

7 & 8 juni