59-Pinion-P-VS-C

Wat is het verschil tussen de Pinion C-line en P-line?

Het belangrijkste verschil tussen de Pinion C-Line en P-Line is de behuizing. Voor de C-Line heeft Pinion gekozen voor een gegoten magnesium behuizing, terwijl de P-Line een CNC gefreesde behuizing heeft. Dit heeft verschillende gevolgen.

Behuizing #

De gegoten magnesium behuizing van de C-Line is aanzienlijk lichter dan de gefreesde P-Line behuizing. Dit kan een voordeel zijn voor fietsers die waarde hechten aan een lichtgewicht fiets, zoals wielrenners of mountainbikers. Daarnaast is de C-Line goedkoper dan de P-Line vanwege het productieproces – de P-Line behuizing vereist namelijk 40 minuten aan machinefreeswerk, wat kostbaar is.

Interne componenten #

Hoewel de behuizingen van de C-Line en de P-Line verschillen, zijn de interne componenten identiek. Ze hebben dezelfde verhoudingen, ratio en materialen. Dit betekent dat beide versnellingsbakken dezelfde soepele en nauwkeurige schakelervaring bieden.

Fietsen Jurgen Pinion PRODUCTION GEARBOX

Garantie #

Om de prijs van de C-Line laag te houden, biedt Pinion standaard een garantie van twee jaar. Als je meer zekerheid wilt, kun je een extra garantie kopen tot maximaal vijf jaar. De P-Line wordt ook geleverd met twee jaar garantie.

Welke versnellingsbak is het beste voor jou? #

Als je op zoek bent naar een lichtgewicht versnellingsbak en/of een betaalbare optie, is de C-Line een goede keuze. Als je daarentegen bereid bent wat meer te betalen voor de precisie CNC gefreesde behuizing en geen problemen hebt met het extra gewicht, is de P-Line een goede keuze. Beide versnellingsbakken bieden dezelfde prestaties en kwaliteit.

Hoe heeft dit artikel je geholpen?