80-Schijfrem-grote

Wat is het voordeel van een grotere remschijf?

Efficiënter #

Een grotere remschijf op een schijfrem biedt veel voordelen. Het belangrijkste voordeel is de verbeterde remefficiëntie. Hoe groter de schijf, hoe meer remkracht er kan worden gegenereerd. Met een grotere schijf heb je meer oppervlak om wrijving te creëren en zo meer remkracht te genereren. Dit zorgt voor een snellere en efficiëntere remming.

Betere koeling #

Een ander voordeel van een grotere schijf op een schijfrem is een betere koeling. De grotere schijf heeft meer ruimte om warmte af te voeren en dus minder kans op oververhitting. Dit is vooral belangrijk bij langdurig gebruik van de remmen, zoals bij bergaf

voordeel van een grotere remschijf

Minder slijtage #

Omdat een grotere remschijf meer remkracht biedt, hoef je minder hard te remmen. Dit kan de slijtage van de remblokken verminderen en de levensduur van de remschijf verlengen.

Minder vermoeiend #

Met betere remprestaties en minder hard hoeven te remmen, kan fietsen minder vermoeiend zijn, vooral bij afdalingen.

Meer controle #

Door de betere remprestaties en minder vermoeidheid heb je meer controle over je fiets, vooral bij hogere snelheden en technische afdalingen.

Opgelet #

Een grotere schijf is niet voor iedereen beter.
Om een grote schijf efficient te kunnen gebruiken heb je zwaardere rijomstandigheden nodig, zoals zware bepakking, lange afdalingen, intense remmomenten,… Wanneer je dit niet genoeg hebt kan de schijf niet warm genoeg worden om effectief de remblokjes optimaal te gebruiken.
Kies dus steeds de juiste maar van remschijf voor je gebruik.

Hoe heeft dit artikel je geholpen?