83-lichtopbrengst-SON

Wat is het voordeel van SON verlichting?

Het voordeel van SON verlichting is divers. In dit artikel leggen we de verschillende voordelen uit.

Lage snelheid, hoge lichtopbrengst #

Een van de grote voordelen van SON is dat het zelfs tegen lage snelheden nog steeds veel energie opwekt. Hierdoor beschik je dus over een goede lichtbundel zonder zwaar te moeten trappen.

Afgeschermde contacten #

Door de contacten in hars te plaatsen wordt de verlichting volledig beschermd. Dit zorgt dat contacten niet kunnen oxideren.

Gesloten systeem #

De schakelaar die een intern reed-contact bedient, zorgt voor een hermetisch gesloten behuizing en is toch gemakkelijk te gebruiken.

Beter zichtbaar in het verkeer #

Een ander groot voordeel van SON verlichting is dat je hiermee beter zichtbaar bent in het verkeer. De lampen geven namelijk een zeer helder licht af, waardoor andere weggebruikers jou al van verre kunnen zien aankomen. Dit is niet alleen veiliger voor jou, maar ook voor de andere weggebruikers.

Geoptimaliseerde koeling #

De high-power LED is gesoldeerd op een koperen heatsink die direct op de aluminium behuizing zit hierdoor kan de warmte beter weg en zorgt dit voor een langere levensduur van de LED zelf.

Comfortabeler fietsen #

Doordat de SON verlichting werkt met een naafdynamo, heb je ook geen last meer van wrijving en geluid tijdens het fietsen en hoef je nooit lampjes op te laden. Hierdoor fiets je comfortabeler en kun je optimaal genieten van je fietstochten.

Lange levensduur #

Tot slot gaat SON verlichting ook nog eens lang mee. Door de duurzame materialen en het feit dat de verlichting weinig stroom verbruikt, hoef je niet snel nieuwe onderdelen te kopen. Hierdoor bespaar je op de lange termijn ook nog eens kosten.

Verlaagde weerstand #

Wanneer je de verlichting uitschakelt verlaag je (reeds verwaarloosbare) weerstand die de naafdynamo opwekt.

Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories