'Unieke verhalen'

Unieke mensen met unieke verhalen op unieke fietsen

Elke fietser is uniek. Met een eigen leven, een eigen persoonlijkheid en een eigen verhaal. Daarom is geen enkele fiets dezelfde. Elk exemplaar dat uit onze winkel rolt, is anders. Persoonlijk samengesteld, volledig op maat. Zo helpen wij unieke fietsers aan unieke fietsen.

Dat is ook waarom wij zo wild zijn van custombuilt. Onze ambitie: we bouwen de fiets die je verdient. Een fiets op jouw lijf geschreven, met jouw karakter en jouw persoonlijkheid. We hebben ons daarin gespecialiseerd. Vanessa is gediplomeerd styling-expert, Jurgen zet je fietswens om in fietstechniek. Olivier weet meteen welke onderdelen bij je passen. 

Unieke fietsers op unieke fietsen hebben unieke verhalen. Zo mooi dat we die graag vertellen. Om hun plezier te delen, om je te inspireren. En je aan te zetten je eigen fietsverhaal te schrijven.

De Santos van Monique en Will

Ze zijn misschien wel het sportiefste koppel van heel Hombeek. Monique (72) en Will (69) kochten in 2018 een Santos e-bike. Daarmee trekken ze twee keer per jaar de bergen in. Eén keer liep het mis: de accu van Will haperde plots. ‘Daar zaten we dan op een afgelegen camping’, vertelt Monique. ‘Met een technisch probleem dat je niet snel krijgt gefikst. Dachten we. Fietsen Jurgen loste het verrassend snel op.’

Hun Unieke Fietsen

De Urban Arrow van Glynis

Een tweede kind verandert het gezinsleven, mocht Glynis ervaren. Zeven maanden geleden kreeg haar zoon Loewie, drie jaar en half, er een broertje Zjef bij. ‘Als jong gezin doe je alles verplicht met de auto. Dat is jammer, vonden we. Dus kochten we een Urban Arrow, een bakfiets voor het hele gezin. Het voelt heerlijk om weer te kunnen fietsen.’

Haar Unieke Fiets

De Velo De Ville van Ghislaine

Ze vond het altijd zo jammer. Haar hele familie woont in de buurt, maar nooit kon ze er met de fiets naartoe. Want Ghislaine (67) woont in het heuvelachtige Dworp, met hellingen zo pittig dat ze altijd met de auto moest. Of kon ze die hoogtemeters toch de baas op een e-bike? Maar één manier om daarachter te komen: Fietsen Jurgen leende haar een testfiets uit. Zodat ze haar Velo De Ville kon testen in haar eigen streek, een hele dag lang. 

Haar Unieke Fiets

De Achielle-fietsen van Joyce en Jan

Het begon als een zoveelste vreemde hobby van zijn broer Wout. Maar ook Jan en zijn vriendin Joyce raakten gefascineerd door de bijen. Dus volgden ze samen een imkercursus en startten met zijn drie ‘Apikultuur’ op: (h)eerlijke honing uit de streek. Twee jaar lang pendelde het koppel tussen hun bijenkasten in Kontich en Sint-Katelijne-Waver, steeds met de auto. Dit doen ze nu met hun nieuwe Achielle. Een fiets die perfect bij hen past. En bij hun bijtjes.  

Hun Unieke Fietsen