Santos bike styling
Geef je fiets je eigen karakter mee! Want dat is net zo leuk aan bike styling. Je kiest niet alleen de onderdelen die bij je persoonlijkheid passen, maar ook alle kleuren en accessoires. Zo stel je jouw persoonlijke, unieke fiets samen. Bike Stories is gespecialiseerd in bike styling en helpt je kiezen.

Het juiste frame

Hoe begin je aan bike styling? Eerst kies je het juiste frame: klassiek of sportief, retro of modern? Het frame is de basis van je fiets. Je selecteert niet alleen het type maar ook de kleur. Voor de meeste merken is er een brede waaier aan kleuren. En wil je die blinkend of mat? Jij kiest. Zelfs de belettering kan in de kleur en lettertype dat je wil. Is het frame ok? Dan overlopen we samen alle onderdelen die je op je fiets wilt: van aandrijving tot remmen, van stuur tot achterlicht. Zelfs van enkele onderdelen kan je de kleur kiezen, zodat ze perfect matchen met het frame. Ga je voor dezelfde kleur, of laat je die net contrasteren?

Unieke accessoires

Met de juiste accessoires maak je je fiets helemaal uniek. Het zachte bruin van je leren zadel bijvoorbeeld kan je laten terugkomen in de banden en handvatten. Of wat denk je van tassen in dezelfde kleur als je Pendix-accu? De naaf in dezelfde kleur dan het voorlicht? Je kan bijna eindeloos combineren. Zo krijg je de fiets die helemaal bij je past.

De kracht van kleur

Met kleurstyling kan je echt heel ver gaan. Een kleiner kader kan plots heel groot lijken, gewoon door een lichtere kleur. Een pastelkleur op een retrofiets geeft een heel ander karakter dan een vuriger tint. Wil je een fiets die rust uitstraalt, of een waarmee je juist opvalt in het verkeer? Geen paniek als je meteen keuzestress hebt. Wij hebben in bike styling al jaren ervaring, en helpen jou in de winkel de juiste kleuren kiezen die helemaal bij je passen. Elke fiets die onze winkel buiten rolt, is een kunstwerk op zich.

Bike styling voor koppels

Nog leuker wordt het als je samen een fiets koopt met je partner, en beide fietsen op elkaar afstemt. Kies bijvoorbeeld voor complementaire kleuren, zoals rood en groen, waarbij de kleur van je frame terugkomt op de belettering van de andere. Of ga op beide fietsen voor dezelfde accentjes. Een andere kleur van frame misschien, maar wel hetzelfde zadel en dezelfde fietszakken. Jullie zijn een koppel, je fietsen ook. De liefde voor elkaar en voor je fiets mag best gezien worden!

De juiste helm

Helemaal cool wordt het als je tot zelf je fietshelm afstemt op je fiets. Want ook die sector ligt niet stil. Speciaal voor vrouwen bestaan er vandaag echt heel veilige helmen die tegelijkertijd ook heel sierlijk zijn. Er bestaan zelf helmen met ingewerkte Swarowski-steentjes, echt waar. Of kies voor een exemplaar met ingebouwde verlichting. En uiteraard in de kleuren die helemaal passen bij je fiets.

Tot in de puntjes

Met bike styling geef je je fiets een unieke uitstraling. Net zo uniek als jij dat bent. Trek de stijl en kleuren door tot in de puntjes: van de naaf tot de accu en zelfs de fietsbel. Want met een fiets die volledig bij je past, fiets je nóg liever rond. En daar is het ons om te doen natuurlijk. De juiste bike styling maakt jouw fietsplezier nóg groter. Zodat je nóg mooiere fietsverhalen beleeft!
Blog

5 prachtige fietstochten in België die we van harte aanbevelen!

Blog

Bike styling: de fiets met jouw karakter

Blog

Riem versus ketting: wat maakt een riem zo interessant?

Blog

10 praktische bikepacking tips om mee te beginnen

Bike Stories

Winkel gesloten

Van 21.07 t.e.m. 12.08