MTB zonsondergang

 

Als echte liefhebbers van prachtige fietsroutes zijn we bij Bikestories altijd op zoek naar nieuwe paden om te ontdekken. Daarom hebben we vandaag iets speciaals voor je – een lijst van de negen mooiste mountainbikeroutes in België, geschikt voor elk ervaringsniveau. Van beginner tot expert, er is een pad voor iedereen. 

Voor de Beginners:

Bloso MTB Route – Zedelgem: Deze route van 26 km in West-Vlaanderen is perfect voor beginnende mountainbikers. Het parcours is overwegend vlak, met een mix van bos- en veldwegen. Check hier de Bloso MTB route.

MTB Route – Dessel: In de Antwerpse Kempen vind je deze 25 km lange route. Met zijn brede paden en beperkte technische secties is het een prima plek om je vaardigheden te ontwikkelen. Bekijk hier de MTB route Dessel.

Het Pajottenland – Vlaams-Brabant: Deze 38 km lange route brengt je langs prachtige landschappen van het Pajottenland. Een ideale route voor beginners die iets langer willen rijden. De route vind je hier: Het Pajottenland.

Voor de Gemiddelde Mountainbikers:

MTB Route – Vielsalm: Gelegen in de Belgische Ardennen, is deze 30 km lange route een echte traktatie met zijn prachtige boslandschappen en pittige klimmetjes. Hier is de link naar de MTB route Vielsalm.

MTB Route – Beringen: Deze route in Limburg is 34 km lang en biedt een mix van technische secties en prachtige natuur. De route is hier te vinden: MTB route Beringen.

MTB Route – Oudenaarde: Deze 50 km lange route in Oost-Vlaanderen biedt wat meer uitdaging met zijn hellingen en kasseistroken. Bekijk hier de MTB route Oudenaarde.

Voor de Gevorderde Mountainbikers:

MTB Route – Houffalize: Houffalize is een van de meest populaire mountainbike bestemmingen in België. Deze 50 km lange route biedt technische afdalingen en stevige klimmen. De link naar de MTB route Houffalize.

MTB Route – Malmedy: Deze 35 km lange route in de Ardennen is zowel technisch als fysiek uitdagend, met prachtige boslandschappen. Check hier de MTB route Malmedy.

De Transardennaise: Deze 160 km lange route is voor de echte avonturiers onder ons. Het pad leidt je door het hart van de Belgische Ardennen, met talloze technische secties en stevige klimmen. Hier is de link naar de Transardennaise.

We hopen dat deze routes je helpen om je volgende mountainbike-avontuur te plannen. Onthoud, het draait allemaal om het plezier van de rit. Dus zet je helm op, spring op je fiets en geniet van de paden die België te bieden heeft. Als je op zoek bent naar een nieuwe fiets, accessoires zoals fietszakken of een vakkundige reparatieservice, we staan altijd klaar om je te helpen bij BikeStories!

Blog

5 prachtige fietstochten in België die we van harte aanbevelen!

Blog

Bike styling: de fiets met jouw karakter

Blog

Riem versus ketting: wat maakt een riem zo interessant?

Blog

10 praktische bikepacking tips om mee te beginnen

Bike Stories

Winkel gesloten

Van 21.07 t.e.m. 12.08