Damme 2

Bij Bikestories zijn we niet alleen gepassioneerd over tweewielers, maar ook vooral over de ervaring van het fietsen zelf. Er is niets beter dan met je favoriete fiets op een onvergetelijk avontuur te gaan. Daarom willen we je vandaag kennis laten maken met vijf van de mooiste fietstochten die België te bieden heeft. Dus haal je fietshelm tevoorschijn, pomp je banden op en maak je klaar voor een onvergetelijke reis!

De Vlaanderen Fietsroute

Dit is een langeafstandsroute die door heel Vlaanderen slingert, van de kust tot de Ardennen, over een totale afstand van 800 km. Maar maak je geen zorgen, je kunt de route gemakkelijk in kleinere etappes onderverdelen! Je krijgt een prachtige mix van stedelijke landschappen, rustige plattelandswegen en adembenemende natuur. Meer informatie vindt je op de website van de Vlaanderen Fietsroute

De Ronde van Vlaanderen

Voor degenen die van een uitdaging houden, is er natuurlijk de legendarische Ronde van Vlaanderen. Deze route, beroemd gemaakt door de gelijknamige professionele wielerwedstrijd, is een echte test van je uithoudingsvermogen met zijn reeks steile kasseienklimmen. Maar de voldoening aan het eind is ongeëvenaard! Hier is de link naar de 

Ronde van Vlaanderen, met alle informatie die je nodig hebt om je eigen race te rijden.  

De Groene Gordel rond Brussel

Als je op zoek bent naar een ontspannende, vlakke tocht die je langs het mooie platteland en door charmante dorpjes leidt, dan is de Groene Gordel rond Brussel iets voor jou. Met 145 km aan paden is het de perfecte route voor een weekendavontuur. Plan je trip via de website van de Groene Gordel.

Het Ravel-netwerk in Wallonië

RAVeL (Réseau Autonome de Voies Lentes) is een netwerk van groene wegen in Wallonië, ontworpen voor langzaam verkeer. Het bestaat uit oude spoorlijnen en jaagpaden die zijn omgebouwd tot fietspaden, waardoor het de perfecte keuze is voor families en recreatieve fietsers. Ontdek hier hoe je het RAVeL-netwerk kunt rijden op de fiets. 

De Transardennaise

Voor de mountainbikers onder ons is de Transardennaise een absoluut paradijs. Deze 160 km lange route leidt je door het hart van de Belgische Ardennen, met talloze technische secties en stevige klimmen. Maar de uitzichten onderweg zijn het zeker waard! Hier is de link naar de Transardennaise.

Hopelijk heeft deze lijst je wat inspiratie gegeven voor je volgende fietsavontuur. Fietsen is een fantastische manier om de schoonheid van België te ontdekken en we hopen dat je net zoveel plezier beleeft aan deze routes als wij. En vergeet niet, als je op zoek bent naar een nieuwe fiets, accessoires zoals fietszakken of een vakkundige reparatieservice, we staan altijd klaar om je te helpen bij BikeStories!

Ga fietsen en ontdek de prachtige paden die België te bieden heeft!
Blog

5 prachtige fietstochten in België die we van harte aanbevelen!

Blog

Bike styling: de fiets met jouw karakter

Blog

Riem versus ketting: wat maakt een riem zo interessant?

Blog

10 praktische bikepacking tips om mee te beginnen

Bike Stories

Uitzonderlijk Gesloten

7 & 8 juni