'Ontdek de Santos GS serie'

Krachtige E-bikes met véél mogelijkheden

Het Santos GS Systeem staat voor sterke, krachtige, duurzame en onderhoudsarme E-bikes. Favoriet onder fietsforenzen, grenzeloos populair onder buitenmensen, vakantiegangers, weekendvierders en levensgenieters. Of je nu naar je werk gaat of niet, met deze E-bikes heb je altijd wind mee en voelt elke trip als vakantie.

Stille, krachtige achtermotor

Het Santos GS systeem hebben we uitgerust met een Neodrives Z20 motor in het achterwiel. Dat is een stille, trillingsvrije gelijkstroommotor, die ‘kracht gestuurd’ is. Hoe harder je trapt, hoe meer power de motor levert. Dat voelt fijn, want je kunt zelf de snelheid controleren en op gevoel doseren.

De Neodrives motor is de kern van een sterk wiel met korte spaken. Dat wiel is gemakkelijk in en uit de fiets te halen (quick release), waardoor je zelf je band kunt vervangen of een willekeurige, (plaatselijke) fietsenmaker het nodige onderhoud kunt laten doen.

Stille achtermotor

612Wh accu

Duidelijk kleurendisplay

Grote accu, grote actieradius

Het Santos GS systeem is uitgerust met een grote accu. Deze zit compact bevestigd op de onderbuis, ook bij het damesframe. Zo behouden de E-bikes hun stabiele rijeigenschappen.

De actieradius van de E-bikes hangt af van veel factoren. Denk aan luchtweerstand, rolweerstand, de mate waarin je zelf meefietst, eigen gewicht en de stand waarin je fietst. Uit ervaring blijkt dat de actieradius ligt tussen de 50 en 150 km.

 

De Intuïtieve Bedieningsunit

De bedieningsunit van de Santos Travelmaster E-Neo biedt een intuïtieve en gebruiksvriendelijke ervaring voor e-bike-rijders. Met verlichte knoppen voor zichtbaarheid in het donker, waterdichtheid voor bescherming tegen de elementen en grote knoppen die zelfs met handschoenen kunnen worden bediend, is deze unit ontworpen voor gemak en comfort. Het LED-display geeft directe informatie over de batterijstatus en de gekozen ondersteuningsstand, waardoor rijders altijd op de hoogte zijn. En voor degenen die meer gegevens willen, is het optioneel om een smartphone als display te gebruiken. Kortom, de bedieningsunit verbetert de e-bike-ervaring aanzienlijk, ongeacht de rijomstandigheden.

FAQ

Deze vragen krijgen we geregeld….

Wat is de actieradius van een NeoDrives batterij?

Het precieze bereik weet je nooit exact. Want de actieradius van een e-bike hangt af van veel factoren. Uit ervaring blijkt wel dat het bereik van een NeoDrives-accu van 612Wh ligt tussen de 50 en 150 km. Wil je toch verder fietsen? Neem een extra accu mee, dan ben je altijd safe.

Hoe rijdt het systeem als de motor wordt uitgeschakeld?

In de NeoDrives-motor zit geen tandwieloverbrenging. Daardoor voel je amper weerstand wanneer je de accu uitschakelt.

Hoe berg ik de batterij het best op als ik die een tijdje niet gebruik?

Laat je je fiets voor een tijdje aan de kant, berg je die best op in een droge ruimte met temperaturen ver boven het vriespunt. NeoDrives raadt je aan de batterij tot 50 tot 80 procent op te laden en de toestand ervan ten minste om de 12 weken te controleren.

Hoe werkt de snelheidslimiet?

Met de NeoDrives Z20 kan je tot 25 km/u rijden. de snelheidsensor zit in de motor verwerkt en meet zo steeds je snelheid in kracht dat geleverd moet worden. Het is door deze slimme technologie dat ook hitte management systeem werkt.

Hoeveel garantie heeft de Pendix?

De garantieperiode voor de NeoDrives is 2 jaar, vanaf de datum van installatie.

Kan ik mijn huidige Santos ombouwen naar een Santos PX e-bike?

Natuurlijk! Dat is juist een van de troeven van Santos bikes. Neem contact met ons op en we maken van je Santos bike een krachtige Santos e-bike.

Voel wat je leest!

Maak een uitgebreide testrit en ontdek wat het beste bij je past.

Bike Stories