‘Ontdek de Pendix-motor’

pendix motor set

A quiet mid-engine thanks to the brushless system.

A mid-engine without adjusting the frame.

When you turn off the engine, this engine hardly gives any resistance.

Water and dust resistant design, ideal for travel here and on the go.

Due to limited cabling, this system is extremely reliable.

All settings and info right in your Smartphone.

Krachtig in zijn eenvoud

Een krachtige motor die van je fiets een snelle e-bike maakt. Dat is Pendix: een enorm betrouwbare en duurzame middenmotor met aangepaste software voor een grotere actieradius. Kies uit drie snelheden voor trapondersteuning. En neem na het fietsen de accu vlot van je fiets, net zoals een drinkbus.

Geruisloze middenmotor

Klein maar krachtig: de Pendix eDrive is nauwelijks 3 cm diep en heeft een diameter van minder dan 30 cm. Ze is compact én krachtig dankzij haar koppeling van 65 Nm. De aandrijving gebeurt zonder tandwielen, er zijn dan ook geen mechanische deeltjes die kunnen slijten. Dat maakt de motor volledig onderhoudsvrij en geruisloos bovendien.

Accu in 2 maten

De batterij is te verkrijgen in drie maten.
De Pendix ePower300 is de standaard, en volstaat ruimschoots voor de meeste fietsen.
Wil je extra power op je fiets, kan je gaan voor de grotere ePower 500.

Pendix ePower 300

Pendix ePower 500

1 knop, 3 standen

Je regelt de ondersteuning van je Pendix met één enkele knop op de accu. Daarbij kan je kiezen uit drie standen: eco, smart of sport. En geen gedoe met kabels en losse onderdelen: je klikt de accu gewoon vast aan je frame, net zoals een drinkbus in je houder, en je kunt meteen vertrekken. Handig!

Eco

Heb je je Pendix wel aangezet? In eco-modus lijk je zonder trapondersteuning te fietsen. De ondersteuning is minimaal. Daardoor heb je natuurlijk wel een veel groter bereik. Tot 75% extra.

Voordelen
Toepassingsvoorbeelden

Vlakke stukken, langere tochten, fysieke training voor niet-professionals,…

Smart

De slimste van de drie standen. Pendix geeft je kracht wanneer je die nodig hebt. De versnelling voelt best prettig, als een extra duwtje in de rug. Tot 150% bovenop je eigen trapkracht.

Voordelen
Toepassingsvoorbeelden

Stedelijk verkeer, lichte hellingen, grindwegen

Sport

Haal het meeste uit je Pendix en vlieg vooruit. De Pendix trekt je verrassend snel op gang, en stuwt je fiets vooruit. Op elk soort ondergrond. Tot 200% assistentie bovenop je trapkracht.

Voordelen
Toepassingsvoorbeelden

Bergen, steile hellingen, losse grond, sterke tegenwind

De Pendix-app

Hoe lang gaat je accu nog mee? Dat zie je meteen op de Pendix.bike PRO app. De app is via Bluetooth verbonden met je Pendix zodat die heel wat data genereert. Rijgegevens: de gemiddelde snelheid, afstand en duur. Maar ook het niveau van ondersteuning, zodat je je accu perfect kunt afstellen voor de rest van de rit. Ook handig is de navigatiefunctie, zodat je daarvoor geen aparte app hoeft te gebruiken. Je ziet alles in één oogopslag.

Pendix app op iphone

Een Pendix op je Santos

Je Santos upgraden tot een krachtige e-bike?
Daar is de fiets al op voorzien.
Samen met Pendix ontwikkelde Santos haar eigen PX-power bikes: ‘Pendix for Santos’. Kwaliteit verzekerd!

100.000 km garantie

De kwaliteit merk je aan de fabrieksgarantie. Santos geeft maar liefst 100.000 kilometer of 5 jaar garantie op haar ‘Pendix for Santos’-motor. Dat wat van beide het eerste komt. De garantie geldt voor elke Santos PX e-bike die je bij Bike Stories bestelt.

Santos PX software

Met de meegeleverde Santos PX software haal je het allerbeste uit je accu. In de app regel je het verbruik en hou je je data van het fietsen bij. Zo krijg je een nog groter bereik in de standen Eco en Smart. Je kunt zelfs de verlichting van je accu dimmen.

In 58 verschillende kleuren

Het oog wil ook wel wat. Kies niet alleen de kleur van je custombuilt Santos-fiets. Ook de batterij is verkrijgbaar in de 58 Santos-framekleuren. De accu wordt op exact dezelfde manier gelakt als het frame, zodat die perfect matcht met je fiets. Of je gaat natuurlijk voor contrast.

Een Pendix op je gewone fiets

Een Pendix past op de meeste fietsframes.
Zo kan je bijna eender welke fiets omvormen tot een elektrische fiets. Zonder dat daar al te zware ingrepen aan te pas komen. Breng je fiets binnen in onze winkel en we kijken na hoe we je fiets elektrisch kunnen maken.

FAQ

Deze vragen krijgen we geregeld….

Wat is de actieradius van een Pendix?

Het precieze bereik weet je nooit exact. Want de actieradius van een e-bike hangt af van veel factoren. Uit ervaring blijkt wel dat het bereik van een Pendix-accu van 500Wh ligt tussen de 25 en 100 km. Wil je toch verder fietsen? Neem een extra accu mee in de Alleshouder of je fietstas. Dan ben je altijd safe.

Hoe rijdt het systeem als de motor wordt uitgeschakeld?

In de Pendix eDrive-motor zit geen tandwieloverbrenging. Daardoor voel je amper weerstand wanneer je de accu uitschakelt. De trapweerstand bij uitgeschakelde motor komt overeen met die van een naafdynamo en is dus nauwelijks waarneembaar.

Hoe berg ik de batterij het best op als ik die een tijdje niet gebruik?

Laat je je Pendix voor een tijdje aan de kant, berg je die best op in een droge ruimte met temperaturen ver boven het vriespunt. Pendix raadt je aan de batterij tot 50 tot 80 procent op te laden en de toestand ervan ten minste om de 12 weken te controleren.

Hoe werkt de snelheidslimiet?

Met de Pendix eDrive kan je tot 25 km/u rijden. Die wordt geleverd met een snelheidssensor die aan het achterwiel is bevestigd. Samen met de door Pendix ingestelde wielmaat in de elektronica detecteert de Drive wanneer de snelheid hoger is dan 25 km/u. Dan schakelt hij de motorsteun voorzichtig uit.

Waarom kies ik voor mijn Santos e-bike best een Pendix?

Samen met Pendix ontwikkelde Santos haar eigen e-bike-systeem, te herkennen aan het ‘Pendix for Santos’-logo. Elke Santos PX e-bike wordt gemaakt in de Santos-fabriek in Nederland. Een afgewerkte fiets voldoet zo aan alle strenge fabrieksstandaarden. Kwaliteit gegarandeerd.

Hoeveel garantie heeft de Pendix?

De garantieperiode voor de Pendix eDrive is 2 jaar, vanaf de datum van installatie. Voor de speciale ‘Pendix for Santos’ is dit zelfs 5 jaar, of 100.000 km. Dat wat het eerste komt. Deze bijzondere garantie geldt alleen voor de PX-accu’s die uit de Santos-werkplaats komen, te herkennen aan het ‘Pendix for Santos’-logo. Koop je je Santos PX e-bike bij Fietsen Jurgen, heb je hier altijd recht op.

Kan ik mijn huidige Santos ombouwen naar een Santos PX e-bike?

Natuurlijk! Dat is juist een van de troeven van Santos bikes. Neem contact met ons op en we maken van je Santos bike een krachtige Santos e-bike.

Bike Stories