Santos

Een topmerk dat alleen maar custombuilt fietsen bouwt, omdat elke fietser uniek is. En wát voor fietsen: oerdegelijk, betrouwbaar en helemaal op maat. Vakmanschap op twee wielen: elke fiets die van de werkbank rolt, is een uniek kunstwerk. 

Zelf uitproberen?

Santos world store testcentrum Fietsen jurgen

Santos Brand Store

Bike Stories is een Santos Brand Store & Test Center met álle Santossen beschikbaar, in élke maat,
met élke mogelijke aandrijving en élk remsysteem. Dat zijn meer dan 100 fietsen.

We hebben als brand Store niet alleen alle Santos-expertise in huis, onze winkel staat ook vol testmodellen.
Zo ben je zeker van de juiste service, de juiste configuratie én de perfecte fiets.

Santos modellen

De verschillende Santos-fietsen. Kies hier jouw ideale serie.

Een Santos-fiets zelf uitproberen?

Kies een testfiets en boek direct een testrit.

Ontwerp je droomfiets in drie stappen

Frame​

Alles begint bij het juiste frame. We gaan samen op zoek naar het frame dat bij jou past. Op onze pasfiets bouwen we de juiste afmetingen van het frame na zodat je perfect je zitpositie kan testen. Pas als het frame correct is en je de kleur hebt gekozen, kunnen we je fiets afwerken.

Afwerking

Tijd om je fiets op punt zetten. We blijven de materialen aanpassen tot we jouw perfecte droomfiets hebben, volledig aangepast aan jouw fietswens en rijstijl. Dankzij ons groot aanbod aan zadels, sturen, handvaten etc. kunnen we je in ons atelier elk apart onderdeel laten zien, voelen en testen.

Styling

Je fiets is pas volledig met de gepaste accessoires. Het juiste slot, de beste belichting en de hipste tassen. Degelijke bescherming en vergeet ook niet die gps die je vlot de weg wijst. Wat je ook zoekt, we werken je fiets helemaal af tot in het laatste detail.

1. Frame

Alles begint bij het juiste frame.
We gaan samen op zoek naar het frame dat bij jou past. Op onze pasfiets bouwen we de juiste afmetingen van het frame na zodat je perfect je zitpositie kan testen. Pas als het frame correct is en je de kleur hebt gekozen, kunnen we je fiets afwerken.

2. Afwerking

Tijd om je fiets op punt zetten. We blijven de materialen aanpassen tot we jouw perfecte droomfiets hebben, volledig aangepast aan jouw fietswens en rijstijl. Dankzij ons groot aanbod aan zadels, sturen, handvaten etc. kunnen we je in ons atelier elk apart onderdeel laten zien, voelen en testen.

3. Styling

Je fiets is pas volledig met de gepaste accessoires. Het juiste slot, de beste belichting en de hipste tassen. Degelijke bescherming en vergeet ook niet die gps die je vlot de weg wijst. Wat je ook zoekt, we werken je fiets helemaal af tot in het laatste detail.

Hoe ziet jouw Santos droomfiets eruit?

>>> Ontwerp hier zelf je fiets <<

Pinion versnellingsbak

Mogelijk met riem of ketting

Razendsnel schakelen

Kies de versnelling in je lievelingskleur

Beschikbaar in 6-9-12 en 18 versnellingen

Pinion

Het buitenbeentje van de versnellingsbakken 
Niet gemonteerd in het achterwiel zoals bij traditionele versnellingen, maar mooi tussen de pedalen. De best denkbare plek eigenlijk omdat de volledige trapkracht wordt opgevangen en rechtstreeks omgezet in beweging. Het systeem is bovendien compacter.

Het principe is simpel 
De pedalen zetten de trapas in beweging met daarop twee tandwielen die een derde doen draaien op een andere as. Hetwelk juist hangt af van je versnelling. Wanneer je schakelt, breng je steeds een ander tandwiel aan het draaien, met tanden verder of dichter bij elkaar. De combinatie van beide tandwielparen bepaalt je vitesse. Je kan bij het schakelen enkele versnellingen overslaan. Zelfs wanneer je stilstaat.

Altijd een hoog rendement
De schakelstappen tussen elke versnelling zijn precies even groot en geen enkele versnelling heeft een laag rendement of doet de ketting sneller slijten. Bovendien bereikt de overbrenging een stevige ratio-bandbreedte van meer dan 630%, wat betekent dat je voor elke situatie, bergop of bergaf, de perfecte versnelling kunt kiezen.

Rohloffnaaf

Geschikt voor ketting en riem

Kies de veresnelling in je lievelingskleur

verschillende schakelboxen zodat deze perfect past voor je frame

36 spaken = sterker wiel

Rohloff

14 versnellingen in het achterwiel
De Rohloff-versnellingsnaaf is een onderhoudsarm versnellingssysteem met 14 versnellingen, ingebouwd in de naaf van het achterwiel. Het bereik (526%) is even groot als dat van een gewone derailleurfiets met drie voorbladen en negen tandwielen achteraan. Je kan dus makkelijk gepakt en gezakt bergop. Net als bij Pinion is ook dit systeem gebaseerd op efficiëntie zodat geen enkele trapkracht verloren gaat.

Kan elk gewicht aan
De grootste troef van een Rohloff merk je vooral als je wat gewicht meezeult. Andere fietsen zullen al sneller lijden onder het gewicht, dit versnellingssysteem kan daartegen. De kleine stapjes tussen het schakelen voelen natuurlijk aan en je kan perfect schakelen wanneer je stil staat. Natuurlijk is het systeem ook voorzien voor riemaandrijving.

Weinig onderhoud
Anders dan bij een derailleursysteem loopt de ketting of riem recht. Daardoor zal die veel minder slijten. De naaf hoeft dan ook maar één keer per jaar, of iedere 5.000 kilometer, met olie te worden gespoeld.

Pendix motor

IP65 veilig

Past op verschillende modellen

Borsteloze motor, dus geen weerstand

Pendix

Geruisloze motor
Klein maar krachtig: de Pendix eDrive is nauwelijks 3 cm diep en heeft een diameter van minder dan 30 cm. Ze is compact én krachtig dankzij haar koppeling van 65 Nm. De aandrijving gebeurt zonder tandwielen, er zijn dan ook geen mechanische deeltjes die kunnen slijten. Dat maakt de motor volledig onderhoudsvrij en geruisloos bovendien.

krachtig in zijn eenvoud
Een krachtige motor die van je fiets een snelle e-bike maakt. Dat is Pendix: een enorm betrouwbare en duurzame middenmotor met aangepaste software voor een grotere actieradius. Kies uit drie snelheden voor trapondersteuning. En neem na het fietsen de accu vlot van je fiets, net zoals een drinkbus.

Stille achtermotor

612Wh accu

Duidelijk kleurendisplay

NeoDrive

Achtermotor met laag onderhoud
Door de motor achteraan in het wiel te plaatsen zorg je voor een laag onderhoud. Kettingen slijten minder snel. In combinatie met riem en Pinion heb je helemaal een betrouwbaar en onderhoudsarm systeem.

Krachtig in de zwaarste omstandigheden
Door het hitte managament systeem is geen berg te zwaar. De motor voert de warmte af zodat je niet stil staat halverwege de berg. En na de piek recupereer je energie tijdens de afdaling. 

Download je gratis Santos e-book

En ontdek waarom Santos ‘built for life’ is.

Verhalen en tips

Blog

5 prachtige fietstochten in België die we van harte aanbevelen!

Blog

Bike styling: de fiets met jouw karakter

Blog

Riem versus ketting: wat maakt een riem zo interessant?

Blog

10 praktische bikepacking tips om mee te beginnen

Bike Stories

Uitzonderlijk Gesloten

7 & 8 juni