Bike Stories team

Fietsen Jurgen heet nu Bike Stories!

Midden jaren 90 startte Jurgen zijn fietsenwinkel. Op zijn eentje, in de garage van zijn ouders. Dat was ‘Fietsen Jurgen’. In de loop van de jaren werd de winkel groter, ook het team breidde uit. Vandaag zijn we met een hele ploeg. De naam van de eenmanszaak klopt niet meer. Dus zochten we een nieuwe naam. Met Bike Stories zetten we onze winkel verder, en we doen vooral ook veel meer.

Fietsen voor impact

Onze ambitie blijft na 25 jaar dezelfde: zoveel mogelijk mensen op de fiets krijgen. Dat is vandaag belangrijker dan ooit. Fietsen is veel meer dan een hobby of een noodzakelijke verplaatsing. Het is een filosofie op zich. Zelfs een statement. Want met de fiets creëer je échte impact:

  • op het klimaat en de planeet: de fiets is en blijft een proper, ecologisch en duurzaam alternatief voor de auto.
  • op de maatschappij: fietsen brengt mensen bij elkaar. Fietsers maken sneller contact met anderen, met hun omgeving, en met henzelf.
  • en op je eigen leven natuurlijk: fietsen houdt je fysiek én mentaal gezond. Je fietst de stress van je af, snelt de files voorbij, het contact met de natuur werkt bevrijdend.

De ideale fiets

Hoe brengen we meer mensen aan het fietsen? Door hen eerst en vooral een uitstekende fiets aan te bieden natuurlijk. Meer zelfs: de ideale fiets! Onze basis blijft daarom custombuilt: unieke fietsen die we samenstellen helemaal op maat van de fietser. Met persoonlijke styling en de juiste, aangepaste mechaniek. Alleen maar de onderdelen, kleuren en accessoires die de fietser wilt. 

7 voordelen van custombuilt fietsen

Fantastische fietsbeleving

Met onze nieuwe naam Bike Stories verschuiven we onze focus naar de fietsbeleving. Natuurlijk kan je in onze winkel nog altijd terecht voor je nieuwe fiets, voor technisch advies, herstelling en onderhoud. Maar we steken een tandje bij. Al die fantastische fietsverhalen die klanten en leveranciers ons enthousiast vertellen, die willen we ook delen met iedereen. Zodat ze ook andere fietsers inspireren. En zelfs wie nog geen eigen fiets heeft.  

Gezellig rond het vuur op een Clubhouse

Daarom zijn we gegroeid naar Bike Stories. We helpen je niet alleen aan je unieke fiets, maar ook aan unieke fietsverhalen. Voor de leukste ervaringen op de fiets, die je achteraf kan herbeleven door erover te praten met anderen. 

Dat kan op een Clubhouse. Fietsers komen samen rond het kampvuur of de open haard om elkaar te inspireren en te leren van elkaar. Persoonlijke ervaringen, nieuwe routes, uitgeteste afstellingen. Soms focussen we op beginners, dan weer op ervaren fietsexperts. Wij verklappen onze eigen fietsgeheimpjes, een fabrikant licht nieuwe snufjes toe. En dat allemaal in een gezellige, informele setting. Fietsers, Bike Stories, vrienden onder elkaar.

Dezelfde service met hetzelfde team

Achter de nieuwe naam blijft jouw vertrouwde team: Vanessa, Jurgen en Olivier. We blijven ook streven naar de perfecte persoonlijke service, van eerste afspraak tot halfjaarlijks onderhoud. Met evenveel enthousiasme en dezelfde opgewekte glimlach. 

Vertel ons jouw verhaal

De naamsverandering en de Clubhouses zijn nog maar het begin. Want we werken intussen ook aan andere hoofdstukken in ons eigen verhaal. Die vertellen we je graag binnenkort.

 

Bike Stories helpt unieke fietsers aan unieke fietsverhalen. Wij zijn benieuwd naar die van jou. Wat zijn jouw mooiste avonturen op twee wielen? Wat is jouw lievelingsroute, wat is je strafste verhaal, hoe verliefd ben jij op je fiets? Deel je mooiste ervaringen met ons. Vandaag via deze website, en straks ook met de groep!

>>> ik heb een cool fietsverhaal <<

Deel je verhaal

Verhalen inspireren, motiveren en brengen inzichten bij. We krijgen heel vaak verhalen te horen in de winkel en willen die liefst met iedereen delen. Daarom zijn er deze blogs en ook onze krant. Hier verzamelen we verhalen van klanten waarbij de fiets impact heeft op zijn of haar leven. 

Deze verhalen zijn inspirerend om niet te delen daarom vragen we iedereen die zijn verhaal wil delen hier zijn gegevens achter te laten. Dan kan jij je verhaal ook delen en anderen inspireren.

Laat je gegevens achter. Dan nemen we contact op om jouw verhaal te delen 

Blog

5 prachtige fietstochten in België die we van harte aanbevelen!

Blog

Bike styling: de fiets met jouw karakter

Blog

Riem versus ketting: wat maakt een riem zo interessant?

Blog

10 praktische bikepacking tips om mee te beginnen

Bike Stories