Rohloff naaf versnelling

Rohloff naaf, de beste versnelling?

De Rohloff naaf versnelling is een innovatieve technologie die de fietswereld stormenderhand heeft veroverd. Deze naaf biedt talloze voordelen en is bij uitstek de beste keuze voor fietsers van alle niveaus. Of je nu een avontuurlijke fietser bent die graag off-road rijdt, of gewoon op zoek bent naar een betrouwbaar en duurzaam schakelsysteem, deze naafversnelling heeft alles wat je nodig hebt. 
Een van de belangrijkste voordelen van de Rohloff naaf is zijn ongelooflijke betrouwbaarheid. Het interne systeem is zo ontworpen dat het bestand is tegen extreme omstandigheden en slijtage. Hierdoor kan de hub jarenlang probleemloos blijven functioneren, zelfs onder de zwaarste omstandigheden. Een ander groot voordeel is de uitgebreide versnellingsbereik van 526%. Dit betekent dat je altijd de juiste versnelling kunt vinden, ongeacht het terrein waarop je fietst. Of je nu een steile heuvel beklimt of op hoge snelheid afdalingen maakt, de naaf zorgt voor een soepele en efficiënte overgang tussen de versnellingen. 

Kortom, deze naaf is de absolute nummer één keuze voor fietsers die op zoek zijn naar de beste prestaties en betrouwbaarheid.
Zeg dag tegen slijtage, onderhoud en beperkingen van traditionele versnellingssystemen en omarm de toekomst met de Rohloff naaf.

Bernhard Felix Rohloff

Bernhard Felix Rohloff, geboren op 21 februari 1950, was een innovator en visionair in de wereld van de fietsentechnologie. Zijn carrière begon bij Henschel und Thyssen, een Duitse locomotiefproducent, waarna hij verderging bij Mercedes-Benz in de ontwikkeling van aandrijfassen. In 1986 richtte hij samen met zijn vrouw Barbara Rohloff GmbH op, waar hij zich concentreerde op de ontwikkeling van de S-L-T 99 derailleurketting. Deze ketting, die al snel de industrienorm werd voor racefietsen, vestigde Rohloff’s reputatie in de fietsindustrie.

In de vroege jaren ’90 begon Bernhard aan zijn meest ambitieuze project: de ontwikkeling van de Rohloff Speedhub 500/14. Deze interne versnellingsnaaf, gelanceerd in 1998, onderscheidde zich door zijn 14 versnellingen en robuuste, betrouwbare ontwerp. Rohloff’s toewijding aan kwaliteit en innovatie leidde tot een product dat tot op de dag van vandaag als een standaard in de branche wordt beschouwd. Ondanks het overlijden van Bernhard in 2023, blijft zijn nalatenschap voortleven in zijn ontwikkelingen, die synoniem staan voor duurzaamheid en technische uitmuntendheid in de fietswereld.

Hoe werkt een Rohloff naaf versnelling?

Rohloffnaaf

Geschikt voor ketting en riem

Kies de veresnelling in je lievelingskleur

verschillende schakelboxen zodat deze perfect past voor je frame

36 spaken = sterker wiel

14 versnellingen in het achterwiel

De Rohloff naaf versnelling is een onderhoudsarm versnellingssysteem met 14 versnellingen, ingebouwd in de naaf van het achterwiel. Het bereik (526%) is even groot als dat van een gewone derailleurfiets met drie voorbladen en negen tandwielen achteraan. Je kan dus makkelijk gepakt en gezakt bergop. Net als bij Pinion is ook dit systeem gebaseerd op efficiëntie zodat geen enkele trapkracht verloren gaat.

Kan elk gewicht aan

De grootste troef van een Rohloff merk je vooral als je wat gewicht meezeult. Andere fietsen zullen al sneller lijden onder het gewicht, dit versnellingssysteem kan daartegen. De kleine stapjes tussen het schakelen voelen natuurlijk aan en je kan perfect schakelen wanneer je stil staat. Natuurlijk is het systeem ook voorzien voor riemaandrijving.

Weinig onderhoud

Anders dan bij een derailleursysteem loopt de ketting of riem recht. Daardoor zal die veel minder slijten. De naaf hoeft dan ook maar één keer per jaar, of iedere 5.000 kilometer, met olie te worden gespoeld.

Interne werking

Play Video

Volledig afgesloten

Modder, stof, sneeuw - eender wat...
Je Rohloff versnellingsnaaf werkt altijd!

Directe controle

Met 1 draai aan de hendel meteen in de juiste versnelling.

Laag onderhoud

Door overmaatste kogellagers in een oliebad te laten lopen zorgt Pinion voor een duurzame trapas.

Enorm bereik

De rohloff naaf haalt een bereik van 526% mooi verdeelt in stapjes van 13,5%.

Typische Rohloff eigenschappen

Groot bereik

De Speedhub biedt een breed versnellingsbereik dat vergelijkbaar is met dat van een conventioneel derailleur-systeem met meerdere versnellingen. Dit uitgebreide bereik zorgt ervoor dat fietsers gemakkelijk kunnen aanpassen aan verschillende terreinen en rijomstandigheden. Of het nu gaat om steile hellingen of snelle afdalingen, de Speedhub kan moeiteloos overweg met een grote verscheidenheid aan rijomstandigheden. Dit maakt het een ideale keuze voor zowel stadsfietsers als avontuurlijke toerfietsers en mountainbikers.

Duurzamheid

Een van de meest indrukwekkende aspecten van de Rohloff-naaf is de duurzaamheid. Dit is grotendeels te danken aan het gesloten systeem waarbij de interne onderdelen beschermd zijn tegen externe elementen zoals water, modder en stof. Dit ontwerp minimaliseert slijtage en verlengt de levensduur van de naaf. De kwaliteit van de gebruikte materialen en de nauwkeurigheid van de assemblageprocessen dragen ook bij aan de robuustheid van de naaf. Het is niet ongewoon dat een Rohloff-naaf vele jaren meegaat, zelfs onder zware rijomstandigheden, wat het een favoriet maakt voor langeafstandsfietstochten en avontuurlijke ritten.

Betrouwbaarheid

De betrouwbaarheid van de versnelling is een ander sleutelelement. Gebruikers kunnen vertrouwen op consistente en nauwkeurige prestaties onder uiteenlopende omstandigheden. De naaf staat bekend om zijn vermogen om efficiënt te functioneren in zowel extreem koude als warme klimaten, op ruig terrein en in stedelijke omgevingen. Deze betrouwbaarheid wordt versterkt door het feit dat de naaf minder vatbaar is voor mechanische problemen in vergelijking met traditionele derailleur-systemen. De Rohloff naaf biedt een soepele rijervaring zonder de frequente afstellingen en reparaties die vaak nodig zijn bij andere versnellingssystemen. De Rohloff naaf biedt een soepele rijervaring zonder de frequente afstellingen en reparaties die vaak nodig zijn bij andere versnellingssystemen.

Efficiënt Schakelen

Een ander opvallend kenmerk van de Rohloff-naaf is de efficiëntie van het schakelen. Omdat alle versnellingen intern zijn, is het schakelproces ongelooflijk soepel en snel. Dit staat in schril contrast met traditionele derailleur-systemen, waar schakelen soms onhandig of ongelijkmatig kan aanvoelen, vooral onder belasting of in uitdagende omstandigheden. De Speedhub maakt het mogelijk om snel en nauwkeurig te schakelen, zelfs onder zware belasting, wat bijdraagt aan een meer gecontroleerde en plezierige rijervaring.

Onderhoudsarm

In tegenstelling tot traditionele derailleur-systemen, die regelmatig moeten worden afgesteld en schoongemaakt, vereist de Rohloff naaf versnelling beduidend minder onderhoud. Dit is te danken aan het gesloten systeem dat de interne onderdelen beschermt tegen vuil, vocht en andere externe invloeden die slijtage kunnen veroorzaken. Het gesloten systeem helpt ook om de naaf vrij te houden van het soort vuil en gruis dat de prestaties van een derailleur-systeem zou kunnen beïnvloeden.

Fietsframes

De Rohloff naaf versnelling is ontworpen om compatibel te zijn met de meeste fietsframes op de markt, waardoor het een veelzijdige optie is voor verschillende soorten fietsen. Dit omvat alles van traditionele stadsfietsen en toerfietsen tot specifieke modellen zoals mountainbikes en zelfs sommige racefietsen. Het unieke ontwerp van de naaf maakt het mogelijk om deze aan te passen voor gebruik in frames met verschillende afmetingen en specificaties. Dit betekent dat fietsers die investeren in een Rohloff-naaf deze potentieel kunnen overzetten naar een ander frame, mochten ze besluiten van fiets te wisselen.

Bike Stories

Winkel gesloten

Van 21.07 t.e.m. 12.08