7 voordelen van custombuilt fietsen

Wie bewust in het leven staat, kiest resoluut voor maatwerk. Je sportcoach stelt een persoonlijk schema op, je diëtist een aangepast voedingsplan. Je koopt je nieuwe smartphone op maat, filtert het nieuws op maat, kijkt zelfs Netflix op maat. Dus wil je je nieuwe fiets toch ook op jouw maat? 

Een persoonlijke fiets samengesteld helemaal zoals jij dat wilt? Custombuilt fietsen is het nieuwe normaal. Steeds meer fietsers gaan voor een unieke, persoonlijke fiets, helemaal aangepast aan hun eigen persoonlijkheid, fysiek en lifestyle. Een duurzame fiets voor het leven. En daar hebben ze goede redenen voor.

1. Je fietst altijd comfortabel

Custombuilt zorgt voor fietsplezier. Een goed gevoel op de fiets, zeker als je er vele kilometers mee maalt. Dan wil je geen te smal zadel dat je de volgende dagen nog voelt aan je zitvlak. Je frame, stuur, zadel, trappers, remmen: op een custombuilt fiets is élk onderdeel aangepast aan jouw lichaam. 

2. Je fietst fluitend zonder zorgen

Niets zo vervelend als pech onderweg. Je stuur is plots los, je hebt problemen met de ketting, je remmen zijn doorgetrokken … Op je custombuilt fiets kies je alleen het allerbeste materiaal, zodat je zelden voor verrassingen komt te staan.

3. Je fiets is tiptop aangepast aan je traject

Elke fiets is anders. Rij je met je fiets vooral naar het werk, stem dan je fiets af op je dagelijkse route, door het bos of door de stad. Heb je plannen om de wereld rond te trekken? Dan stel je een heel andere trekkingfiets samen. Alles kan.

4. Je fiets is aangepast aan je budget

Veel merken bieden vandaag custombuilt aan. Met een verschillend prijskaartje, aangepast aan je budget. Heb je graag een Santos, een Velo de Ville, Achielle of Urban Arrow? Kom langs in onze winkel en test zo’n superfiets eens uit.  

5. Je scoort nóg beter op Instagram

Kijk eens op Instagram. Veel jongeren zijn vandaag bezig met hun imago. Ze hechten belang aan hun kleding, accessoires en eigen stijl. Maar tussen twee selfies door verplaatsen ze zich wel met de fiets. Die moet dan toch ook aangepast aan hun lifestyle? Dat kan dankzij custombuilt met de juiste bike styling!

7 voordelen van custombuilt fietsen

6. Je bolt lekker zoals jij dat wilt

Welk versnellingssysteem wil je op je fiets? Een traditionele derailleur, een krachtige Pinion versnellingsbak of een robuuste Rohloff-naaf? Of misschien een motor: vooraan, in het midden of achteraan? Je kiest de mechaniek die helemaal bij je past. 

7. Je accessoires vergroten het fietsplezier

Een boodschappenmandje vooraan en een zitje voor zoonlief achteraan? Aangepaste fietszakken waar je laptop in kan, krachtige verlichting of een knalgele bel? Dat kan allemaal. Jij bepaalt welke accessoires je op je fiets wilt. Zo maak je zelf het verschil. 

Pssst: ga voor een riem!

Misschien nog het leukst van allemaal: custombuilt merken raden riemaandrijving aan. Geen vuile ketting meer, die al zoveel broeken naar de vaantjes heeft geholpen. Wel een stevige riem: duurzaam, proper en ze gaat langer mee. Vraag ernaar in onze winkel: wij zijn grote fan en hebben ons daar zelfs in gespecialiseerd.

Blog

5 prachtige fietstochten in België die we van harte aanbevelen!

Blog

Bike styling: de fiets met jouw karakter

Blog

Riem versus ketting: wat maakt een riem zo interessant?

Blog

10 praktische bikepacking tips om mee te beginnen

Bike Stories