Santos Travelmaster 3 pendix rohloff
Dat we houden van Santos, is evident. Anders begin je geen winkel in custombuilt fietsen. Alles aan dit merk klópt. De passie voor het fietsen, de bijna maniakale norm van 100% topkwaliteit. De fun, de uitdaging, de voortdurende zoektocht naar dé perfecte fiets. We geloven hier zo hard in dat we hebben geïnvesteerd in een Santos Test Center. Het allereerste in heel België!

Wat is een Santos Test Center?

Je hebt Santos Dealers, Stores, World Stores en – uitzonderlijk – Test Centers. Het verschil merk je in de toonzaal. Stap je een testcentrum binnen, zie je het volledige assortiment van Santos. Meer dan 100 vierkante meter aan Santos-fietsen! Alle modellen naast elkaar, je kunt ze dus fysiek met elkaar vergelijken en meteen testen op het model dat bij jou past. 

‘Alle modellen’, dan spreken we over meer dan 100 fietsen! Voor dames en heren, in verschillende maten. We lijsten ze onderaan deze blog allemaal op. De meeste zijn uitgerust met Rohloff-naaf of Pinion-versnellingsbak en uiteraard ook met riemaandrijving in plaats van de traditionele ketting. 

Accessoires kiezen

Het eerste testcentrum in België

Wat voor fietsen zijn er, hoe zien ze eruit en hoe voelen ze? Zoiets ervaar je alleen maar in een winkel, niet op internet. Fietsen Jurgen is het eerste Santos Test Center in België: de allereerste winkel in ons land waar je al 70 Santos-modellen in de meeste maten kunt zien.

Oprichter Robbert Rutgrink legt uit wat zo’n Santos Test Center voor jou betekent. 

Pasfiets en kleuren

Een fiets kiezen, doe je met je lichaam. Daarom hebben we een pasfiets waarop we je zithouding op de fiets nauwkeurig bepalen om zo het perfecte frame voor je uit te zoeken. Zo’n verstelbare pasfiets is daarvoor veel geschikter en preciezer dan een gewone fiets. Door vlot te wisselen van instellingen en onderdelen, voel je de verschillen tussen de opties sneller aan en kun je makkelijker beslissen.

Aan onze muren hangen geen schilderijen maar zadels. Want ook dat is grote kunst, die je zeker apprecieert als je veel kilometers hebt gemaald over hobbelige paadjes en daarna toch nog comfortabel op een stoel kunt zitten. Bij een degelijk zadel hoort een goed stuur, ook hierin verrassen we je graag met ons breed assortiment.

Niet te vergeten: de kleur! Die moet je in het echt zien. Want dat verschilt vaak van online of brochure. Daarom gaan we voor the real thing en hangen tegen onze muur alle mogelijke framekleuren, op echte framebuizen. Maar liefst 59 verschillende kleuren! Zo kun je je onmogelijk vergissen.

Blog

5 prachtige fietstochten in België die we van harte aanbevelen!

Blog

Bike styling: de fiets met jouw karakter

Blog

Riem versus ketting: wat maakt een riem zo interessant?

Blog

10 praktische bikepacking tips om mee te beginnen

Bike Stories

Winkel gesloten

Van 21.07 t.e.m. 12.08