1 Wat is bikepacking

Wat is Bikepacking?

Bikepacking vormt de perfecte fusie tussen offroad fietsen en backpacken. Tijdens deze bijzondere activiteit ervaar je een gevoel van ultieme vrijheid door het trekken door de wildernis. Je gaat namelijk op een avontuurlijke reis buiten de platgetreden paden. Voeg daarbovenop de snelheid en opwinding van het fietsen toe en je hebt een unieke ervaring.

Essentiële uitrusting voor jouw Bikepacking avontuur #

Tijdens het Bikepacken draait alles om het meenemen van slechts de meest essentiële uitrusting op je offroad-fiets. Kies je ervoor om één nacht op pad te gaan, of ga juist voor meerdere dagen op avontuur? Je kunt een volledige bepakking meenemen met kookgerei, voedsel en slaapspullen voor kamperen onder de sterren. Of ga juist voor een minimalistische aanpak met enkel de kleding en spullen die je nodig hebt om comfortabel van accommodatie naar accomodatie te reizen. Hoe je het dan ook aanpakt: bikepacking opent de deuren naar minder betreden gebieden.

De ultieme verkenning van ongebaande paden #

Bikepacking biedt een avontuurlijke en opwindende manier om te genieten van singletrack trails, gravelwegen en vergeten zandpaden. Tijdens je tochten kom je in contact met uitgestrekte landschappen, gastvrije mensen en diverse locaties. Hierdoor krijg je een diepere connectie met de omgeving. Deze unieke ervaring op de fiets zorgt voor een gevoel van avontuurlijk reizen dat je nergens anders zult vinden.

Bikepacking

Voor wie is Bikepacking geschikt? #

De wereld van bikepacking staat open voor een breed scala aan avonturiers. Of je nu een natuurliefhebber bent, een gepassioneerde fietser, een solo-reiziger of deel uitmaakt van een groep gelijkgestemde zielen, bikepacking biedt voor ieder wat wils. Deze veelzijdige activiteit stelt je in staat om offroad-paden te verkennen, je grenzen te verleggen en een diepere connectie te maken met de natuur en je medereizigers.

5 redenen om te Bikepacken #

Vrijheid en avontuur: Tijdens het Bikepacken ervaar je een gevoel van vrijheid en avontuur, waarbij je zelf je route bepaalt en nieuwe plekken ontdekt.

• Verbinding met de natuur: Bikepacking laat je de natuur intens ervaren en afgelegen plekken ontdekken.

• Uitdaging: Tijdens een toch wordt je zowel fysiek als mentaal uitgedaagd, waardoor je jezelf kunt overtreffen.

• Minimalistische levensstijl: Leer tijdens het Bikepacken te genieten van een minimalistische manier van leven en de eenvoudige dingen.

• Blijvende herinneringen: Bikepacking zorgt voor onvergetelijke herinneringen, zoals kamperen onder de sterrenhemel en het behalen van persoonlijke doelen.

Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories

Uitzonderlijk Gesloten

7 & 8 juni