96-Fietsendrager

Fietsendrager voor je auto

Als je vaak met de fiets op pad gaat, is het handig om een fietsendrager voor je auto te hebben. Dit is de beste manier om je fiets veilig te vervoeren zonder dat je de achterbank of het dak van je auto hoeft te gebruiken.

Waarom een fietsendrager gebruiken? #

Meer ontdekken, doordat je niet beperkt bent tot een regio. Je kan de fiets achterop de wagen overal mee naartoe nemen om zo je grenzen te verleggen.

Veiliger voor de fiets, door deze niet te proberen in een kofferbak te krijgen loop je niet het risico versnellingen te ontregelen of schrijfremmen te beschadigen.

Creëer meer ruimte, door de fiets niet in de wagen te plaatsen. Zo hou je meer plek over voor bagage.

Waarop letten bij het kopen van een fietsendrager op trekhaak? #

  • Gewichtscapaciteit: Controleer de maximale belasting die de fietsendrager op trekhaak aankan en zorg ervoor dat het voldoende is voor het aantal fietsen dat je wilt vervoeren.
  • Kwaliteit en duurzaamheid: Controleer de kwaliteit van het materiaal en de constructie van de fietsendrager op trekhaak en kies er een van goede kwaliteit die lang meegaat.
  • Uitbreidbaar: Sommige dragers kan je later nog uitbreiden voor een extra fiets, Zo hoef je geen nieuwe drager te kopen wanneer er plots een klein fietsje bij komt. Let er wel op dat de maximale belasting niet veranderd.
  • Type fietsen: Sommige fietsendragers op trekhaak zijn niet geschikt voor bepaalde soorten fietsen, zoals elektrische fietsen of fietsen met brede banden. Controleer de specificaties en zorg ervoor dat de fietsendrager op trekhaak geschikt is voor jouw type fiets.
  • Bevestigingssysteem: Is het bevestigingssysteem wel gebruiksvriendelijk en veilig genoeg naar voor je gebruik. Een drager dat je niet gemakkelijk installeert nodigt niet uit om veel te gebruiken.
  • stockage: Waar moet je de fietsendrager bewaren? Sommig modellen kan je klein opvouwen waardoor deze niet veel plek innemen wanneer je de fietsendrager niet gebruikt.
  • Compatibiliteit met je auto: Niet alle fietsendragers op trekhaak zijn geschikt voor alle auto’s, dus controleer de specificaties en zorg ervoor dat de fietsendrager op trekhaak past op jouw auto.
  • Accessoires: Om de fiets gemakkelijker op de fietsendrager te plaatsen is het mogelijk om een rijgoot te gebruiken. Daarmee rijd je de fiets op je fietsendrager.

Waarom de meeste dragers niet vaak gebruikt worden… #

Vaak wordt het gebruiksgemak van een fietsendrager onderschat. Als je een drager hebt om je fiets mee te nemen, is het belangrijk dat deze goed werkt en gemakkelijk te monteren en demonteren is, zodat je niet onnodig hoeft te worstelen. Daarom werken we nu exclusief met Yakima fietsendragers. Deze dragers zijn zo eenvoudig te plaatsen dat iedereen het kan, zonder handleiding.

FoldClick 2 & 3 #

Deze trekhaakdrager is perfect voor fietsers omdat hij twee fietsen kan dragen en gemakkelijk op de trekhaak van je auto kan worden gemonteerd met het eenvoudige “Just Click” -systeem. Een groot voordeel is dat je hem kunt opvouwen en opbergen in de kofferbak van je auto. Het heeft een opklapbare wielgoot en verwijderbare grijparmen om je fiets veilig en beveiligd te houden. Het kantelsysteem zorgt ervoor dat je toegang hebt tot de achterkant van je auto en de kentekenplaathouder is geschikt voor alle Europese maten. Het is geschikt voor banden met een breedte van 100 mm en heeft een afstand van 22 cm tussen de fietsen. Er is ook een handige oprijgoot beschikbaar voor elektrische fietsen (die apart wordt verkocht) en het bevat een geïntegreerd systeemslot.

JustClick 3 & 3 #

Deze trekhaakdrager is perfect voor fietsers omdat het plaats biedt aan twee fietsen en de mogelijkheid heeft om een ​​derde fiets toe te voegen. Het heeft een eenvoudig “Just Click” -systeem om op de trekhaak van je auto te monteren en is geschikt voor elektrische fietsen. Het heeft een uitschuifbare wielgoot voor de meeste frameafmetingen en geïntegreerde wielen voor gemakkelijk transport en opslag. De rode/groene indicator bevestigt of de bevestiging veilig is. Het is geschikt voor banden met een breedte van 83 mm en heeft een verhoogde achtergoot voor een optimale positie van de fiets. Er is ook een handige oprijhelling beschikbaar voor elektrische fietsen (die apart wordt verkocht) en een optionele verlenging voor een extra fiets (die apart wordt verkocht). Het bevat een geïntegreerd systeemslot en het handige kantelsysteem zorgt voor toegang tot de achterkant van je auto.

Hoe heeft dit artikel je geholpen?