7-remblok-bakfiets

Hoe vaak moet ik remblokjes vervangen (discbrake)?

Hoe vaak je remblokjes vervangen moeten worden, hangt af van de slijtage. Hoe snel je remblokjes slijten hangt af van je rijstijl en hoe vuil het remsysteem is. Als er teveel zand en vuil op het remsysteem hangt slijten je remblokjes sneller af. Ook je snelheid en het aantal remmomenten heeft impact op de slijtage van de remblokjes. Daarom is het onmogelijk om er een vaste afstand op te plakken.

Controleer elke maand de remblokjes even, wanneer er te weinige remmateriaal aanwezig is op de remmen is het tijd om deze te vervangen.

Hoe weet je wanneer je remblokjes vervangen moeten worden? #

Er zijn een paar manieren om te bepalen of de remblokjes van je fiets vervangen moeten worden:

  1. Geluid: als je begint te horen een piepend of schurend geluid wanneer je de remmen gebruikt, is het waarschijnlijk tijd om de remblokjes te vervangen.
  2. Remkracht: als je merkt dat de remkracht afneemt en het langer duurt om tot stilstand te komen, kan dit wijzen op versleten remblokjes.
  3. Grootte van de remblokjes: als de remblokjes minder remmateriaal hebben, is het tijd om ze te vervangen.
remblokjes vervangen

Bakfietsen eten graag remblokjes #

Bakfietsen zijn geweldig om je doorheen de stad te verplaatsen, kinderen, boodschappen of werkmateriaal mee te nemen, maar dit heeft wel een tol op je remblokjes. Het zware gewicht van de bakfiets laten stoppen vereist veel remkracht. Daardoor slijten remblokjes op bakfietsen behoorlijk snel.
Wanneer je in de stad rijd en vaak optrekt en weer afremt is 2x per jaar remblokjes vervangen niet abnormaal.

Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories