13-Hoe-moet-ik-mijn-batterij-bewaren

Hoe moet ik mijn ebike batterij bewaren?

Een goede opslag van een lithium-ion fietsaccu (zoals op de Velo-de-Ville ebikes) kan de levensduur verlengen en ervoor zorgen dat hij klaar is voor gebruik wanneer je hem nodig hebt. Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor het bewaren van lithium-ion batterijen:

  • Houd de accu koel: Bewaar uw e-bike accu niet in direct zonlicht of in een warme omgeving, want hoge temperaturen kunnen de prestaties van de accu aantasten en de levensduur verkorten. De ideale opslagtemperatuur ligt tussen 20-25°C.

  • Bewaar de batterij met een gematigd laadniveau: Het wordt aanbevolen de batterij op te slaan tussen 30-60% lading. Als u de batterij volledig opgeladen bewaart, zal deze na verloop van tijd zijn capaciteit verliezen. Aan de andere kant, als u hem helemaal leeg opbergt, zal de batterij beschadigd raken.

  • Bewaar de accu op een droge plaats: Bewaar uw e-bike accu niet in vochtige of natte omstandigheden, want vocht kan schade veroorzaken aan de interne componenten van de accu.

  • Bewaar de batterij op een veilige plaats: Bewaar uw e-bike batterij op een veilige plaats, uit de buurt van kinderen en huisdieren en op een plaats waar deze niet kan worden omgestoten of beschadigd.
  • Laat de batterij niet voor langere tijd ongebruikt. Als u weet dat je de fiets langere tijd niet zult gebruiken, kunt u de batterij het beste gedeeltelijk opgeladen bewaren.

  • Houd de batterij schoon en droog. Veeg vuil of vocht weg en zorg ervoor dat de batterijcontacten schoon en vrij van corrosie zijn.
Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories

Winkel gesloten

Van 21.07 t.e.m. 12.08