178-santos-Travelmaster-e-Neo-velgen

Welke velgen kunnen op de Travelmaster E-Neo?

2 soorten velgen kunnen op de Travelmaster E-Neo: de Bikepacking velg en de Vakantievelg. Het grote verschil tussen deze velgen zit in de sterkte en het gewicht. De velgen hebben twee maten.

Vakantievelg XL velgen kunnen op de Travelmaster E-Neo
Vakantievelg XL

Deze velg is ontworpen om een sterkere, stabielere en duurzamere optie te bieden voor fietsers die lange afstanden afleggen of zware bagage mee willen nemen tijdens ritten in zware omstandigheden.

Bikepacking/gravel velgen kunnen op de Travelmaster E-Neo
Bikepacking / gravel velg

De bikepacking en gravel velg van Santos Bikes is ontworpen voor fietsers die van avontuur houden en op zoek zijn naar een sterke, duurzame en lichte velg die geschikt is voor ruige omstandigheden zonder zware bepaking.

Beter te sterk dan een beetje te zwak #

Het is belangrijk om de juiste velg te kiezen voor de meest veeleisende omstandigheden waarin je de fiets gaat gebruiken. Zelfs als je van plan bent om slechts twee weken zwaar beladen op fietsvakantie te gaan, is het raadzaam om te kiezen voor de Vakantievelgen. Een lichtere velg zou in deze situatie te zwaar belast worden, met het risico dat de spaken breken. Sterkere velgen kunnen op de Travelmaster E-Neo dan een betere optie zijn.


Wat is het verschil in de wielmaten? #

Wanneer je besluit te gaan voor een 27,5 wielmaat voor je Santos Travelmaster E-Neo, dan heb je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van nog bredere banden. Deze banden kunnen tot wel 65mm breed zijn, wat zorgt voor extra demping tijdens het rijden. Dit is met name handig als je van plan bent om lange afstanden af te leggen op onverharde wegen met zware bepakking. Bredere banden bieden namelijk meer stabiliteit en grip, wat zorgt voor een comfortabelere rijervaring.

Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories

Winkel gesloten

Van 21.07 t.e.m. 12.08