16-Hoe-je-fietsverzekering-gebruiken

Wat is het voordeel van een fietsverzekering?

Naar schatting worden er jaarlijks 85.000 fietsen gestolen in Belgie, in Nederland zelfs 558.000 fietsen. Met deze hoge aantallen is het interessant om eens te kijken wat je verzekeraar aanbied om je fiets te beschermen. Een fietsverzekering brengt een vorm van gemoedsrust dat je geïnvesteerde kapitaal beschermd is. Naast de bescherming van je fiets zitten er ook vaak andere voordelen verbonden aan je verzekering. Zoals bescherming tegen beschadiging of pechverhelping onderweg.

Enkele voordelen van een fietsverzekering #

  • Bescherming tegen diefstal: Een verzekering biedt bescherming tegen diefstal van uw fiets en andere accessoires.
  • Onderdelen en reparatie: Een fietsverzekering dekt de kosten van reparatie of vervanging van beschadigde onderdelen, zoals fietsbanden of versnellingen.
  • Schade door ongevallen: Als u onverhoopt betrokken raakt bij een ongeval en uw fiets beschadigd raakt, wordt dit gedekt door uw fietsverzekering.
  • Rechtsbijstand: Een fietsverzekering biedt ook rechtsbijstand bij letselschade of verkeersconflicten.
  • Gemoedsrust: Een fietsverzekering geeft u de zekerheid dat u beschermd bent tegen onverwachte kosten en u kunt gerust uw fiets gebruiken, ongeacht de omstandigheden.
fietsverzekering

TIP: Voorwaarden voor terugvordering #

“Om een claim in te dienen, moet je bewijzen dat je je fiets goed had vastgemaakt. Je moet daarom je twee sleuteltjes van het fietsslot voorleggen. En daarnaast ook altijd een officiële PV van aangifte bij de politie. Dan pas is je dossier geldig en behandelt de verzekeringsmaatschappij je claim.”

ps: je kan je aangifte ook online doen

Vergelijk de verschillende partijen. Sommige zijn meer betrokken bij jouw type fiets en zijn daardoor een betere partij voor jou.

Hoe heeft dit artikel je geholpen?