4-Riem-onderhouden

Hoe moet ik mijn riem proper maken?

Het is een goed idee om de riemaandrijving van uw fiets regelmatig schoon te maken, omdat vuil zich kan ophopen op de riem, waardoor deze sneller slijt en mogelijk tot prestatieproblemen leidt. Je kunt droog of met water je riem proper maken.

Riem droog reinigen #

Je riem droog reinigen is vaak voldoende om je slijtage laag te houden. Het enige dat je nodig hebt is een borstel met stijve haren.

  1. Ga met de borstel over de riem, ga tussen elke riemschakel en verwijder zand en fijn stof.
  2. Verwijder ook al het stof en zand van de tandwielen.

Door zand en fijn stof te verwijderen verlaag je het aantal schurende elementen, waardoor je de levensduur van tandwielen ontzettend verlengt.


Riem reinigen met water #

De riem proper maken met water en zeep zorgt ervoor dat je alle vuiligheid mee kan wegnemen.

Je hoeft hiervoor geen speciale zepen of producten te gebruiken, wanneer je de fiets reinigt kan de riem met hetzelfde product meewassen.

Riem proper maken
Wat heb je nodig #
  • Milde zeep
  • Borstel met stijve haren

Zeep de riem en tandwielen volledig in. Gebruik een borstel met stijve haren om overal goed tussen te komen. Overloop de volledige lengte van de riem en ga met je borstel langs de volledige center track (gleuf in het midden van de riem). Reinig ook tussen elke riem schakel. Naast de riem is het ook belangrijk alle tandjes van de tandwielen aan te pakken. Verwijder al het vuil dat aanwezig is met dezelfde borstel. Van zodra je over hele versnelling systeem bent geweest kan je dit afspoelen onder traag lopen water. Gebruikt nooit een hoge drukreiniger je spuit onvermijdelijk ook op andere onderdelen.

Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories