56-Pendix-update-2

Hoe moet ik een Pendix updaten?

App downloaden #

Je Pendix updaten kan eenvoudig met behulp van een Smartphone of tablet met internetverbinding. De update zelf kan via de Pendix app worden gedownload. Je vind de app in de Apple app store & Google play store terug.


Hoe maak ik verbinding met de app? #

Het eerste dat je moet doen is een account aanmaken in de app en de Pendix met je toestel verbinden. Om verbinding te maken met de Pendix app, moet Bluetooth geactiveerd zijn op de Pendix. Zorg ervoor dat de ePower batterij is ingeschakeld en dat de ring oplicht.

Eerste keer verbinden (video) #
 • Stel het ondersteuningsniveau in op “Smart”.
 • Houd de aan/uit-schakelaar 8 seconden ingedrukt. De lichtring begint rood te knipperen, wat aangeeft dat de ePower klaar is om verbinding te maken met de app.
 • Onderaan de app ga je naar “voertuig” en klik je vervolgens op “zoek Pendix eDrive”.

Belangrijk: Maak geen verbinding via het Bluetooth-menu van je Android- of iOS-apparaat. Dit kan leiden tot problemen bij het tot stand brengen van de verbinding in de app.

Reeds verbonden #

Als Bluetooth al automatisch is geactiveerd op de ePower, pulseert de ring niet rood en is de ePower klaar om verbinding te maken zodra de batterij is ingeschakeld.Stap voor Stap #

Als er een nieuwe softwareversie beschikbaar is voor het Pendix systeem, verschijnt automatisch een “Update Pendix Software” optie in het “voertuig” menu onderaan de app.

Om te beginnen met de update, moet je eerst een aantal controles uitvoeren:

 • Controleer of je een werkende internetverbinding hebt om de update te downloaden.
 • Zorg ervoor dat de Pendix accu voldoende energie heeft en ten minste geel is.
 • Controleer ook of je mobiele telefoon minimaal 30% acculading heeft.
 • Reserveer voldoende tijd voor het updateproces, aangezien dit enkele minuten tot een half uur kan duren, afhankelijk van jouw mobiele telefoon en Bluetooth-verbinding. Gedurende deze tijd mag je de telefoon niet gebruiken.

Als je klaar bent om de update te starten, klik dan in de tab”voertuig” op “Update Pendix Software”. De accu zal tijdens het updateproces rood/groen oplichten.


De update van de Pendix software verloopt in verschillende stappen: #
 • Het Pendix systeem wordt gecontroleerd en de nieuwste software wordt gedownload van de Pendix servers.
 • De oude software wordt verwijderd.
 • De nieuwe software wordt geïnstalleerd op het Pendix systeem.
 • Het Pendix systeem wordt opnieuw opgestart en de app wordt opnieuw verbonden. Het nieuwe versienummer wordt weergegeven in de app.

Let op: het updateproces mag niet worden onderbroken. Als dit wel gebeurt en de verbinding met de accu wordt verbroken, ga dan naar ‘Zoek Pendix eDrive’ in het tabblad ‘Voertuig’. Onder bepaalde omstandigheden wordt alleen “PENDIX BL” weergegeven in plaats van het serienummer. Maak vervolgens verbinding met deze accu en het updateproces zal automatisch opnieuw starten. Houd er rekening mee dat gedurende korte tijd informatie op de achtergrond onjuist kan worden weergegeven.

Vergeet niet om regelmatig de software van je Pendix systeem bij te werken om ervoor te zorgen dat het systeem goed blijft werken.

Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories

Winkel gesloten

Van 21.07 t.e.m. 12.08