74-Son-voorlicht

Hoe krachtig is het SON voorlicht?

Het SON voorlicht is zeer krachtig en biedt veel licht. Het heeft een vermogen van 100LUX, wat zorgt voor een brede en heldere lichtstraal. Hierdoor is het SON voorlicht vooral populair onder fietsers die vaak in het donker fietsen, zoals woon-werkverkeerders en mountainbikers.

Kwaliteit is belangrijker dan kracht #

In het donker wil je kunnen zien waar je rijd. Je wil obstakels op je pad zien voor je er in of over rijd. Daarom is het belangrijk dat je een goede verlichting hebt op de fiets.
Naast de kracht van het licht, uitgedrukt in Lumen, is het ook belangrijk op te merken hoeveel van dat licht effectief op de grond terecht komt en hoe.

Wat is het verschil tussen lumen en LUX #

Lumen en lux zijn termen die te maken hebben met de hoeveelheid licht die een lamp of andere lichtbron produceert.
Lumen meet de totale hoeveelheid licht die een lichtbron produceert. Met andere woorden, hoe hoger het aantal lumen, hoe meer licht er wordt uitgestraald.
Lux meet daarentegen de hoeveelheid licht die op een specifiek oppervlak valt. Het meet dus hoeveel licht er op een bepaald gebied terechtkomt. Hoe hoger het aantal lux, hoe meer licht er op dat specifieke gebied valt.

Voorbeeld #

Het Lux-element geeft aan hoeveel licht er op een bepaald oppervlak valt. Het wordt gebruikt om te meten hoeveel licht er op een specifieke plek in een ruimte valt. Een lamp van 1000 Lumen, die zijn licht over een oppervlakte van 1 m² verspreidt, verlicht dit gebied met 1000 Lux. Als je dezelfde 1000 Lumen over een groter oppervlak van 10 m² verspreidt, verlichten ze deze ruimte met 100 Lux. Kortom, lumen is de totale hoeveelheid licht die wordt geproduceerd, terwijl lux de hoeveelheid licht meet die op een bepaald gebied valt. Door deze twee begrippen te begrijpen, kun je de juiste lamp kiezen voor de juiste situatie en de juiste hoeveelheid licht krijgen waar je het nodig hebt.

Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories