85-schijfremmen

Wat is het voordeel van HopeTech schijfremmen?

voordeel van HopeTech schijfremmen grotere schrijf, meer remkracht

Grotere schijf, meer remkracht #

Een van de belangrijkste voordelen van grotere remschijven is dat ze meer remkracht bieden. Grotere schijven hebben een groter remoppervlak, waardoor ze beter in staat zijn om de snelheid van de fiets te verminderen. Dit is vooral belangrijk voor rijders met zware bepakking en mountainbikers die hoge snelheden bereiken en snel moeten kunnen stoppen.

voordeel van HopeTech schijfremmen ontwikkeld voor lange termijn

Ontwikkeld voor lange termijn #

Onderdelen evolueren ontzetten snel, soms te snel. Waar grote fabrikanten na amper 2 jaar een hele lijn vernieuwen ontwikkeld HopeTech voor 10 jaar. Na die 10 jaar blijven er adapters beschikbaar waardoor je niet hoeft te wisselen van remsysteem als er eens iets kapot gaat. Dit bespaart je een hoop kosten en tijd.

voordeel van HopeTech schijfremmen controle tijdens het remmen

Meer controle tijdens het remmen #

Dat je remmen krachtig remmen is belangrijk, maar wat nog belangrijker is dat je als rijder je remmen perfect kan controleren en doseren. Hope heeft al hun ervaring gestoken in het maken van een rem die je in staat stelt om die kracht op een consistente manier te moduleren, elke keer dat je de hendel indrukt.

voordeel van HopeTech schijfremmen DOT-remvloeistof

DOT-remvloeistof #

DOT-remvloeistof heeft een hoger kookpunt dan minerale olie en wordt daarom vaak gebruikt in fietsremmen. Het kookpunt van DOT5.1 ligt bijvoorbeeld op 270°C en is daarmee het hoogste kookpunt van veelgebruikte DOT-remvloeistoffen. Dit betekent dat het minder snel zal verdampen onder zware belasting en dus beter bestand is tegen fading, waarbij de remkracht afneemt door oververhitting.

voordeel van HopeTech schijfremmen rempads per rijstijl

Rempads per rijstijl #

In het weekend rijd je misschien wel anders dan tijdens de week. Dan ga je liever eens het bos in met je fiets en mag het al wat modderiger zijn. Dan kan je eenvoudig wisselen van rempads, door je pads aan te passen krijg je steeds de juiste remkracht voor je rit.

voordeel van HopeTech schijfremmen betere warmteafvoer

Betere warmteafvoer #

Een ander voordeel van HopeTech schrijfremmen is dat de grotere remschijven beter in staat zijn om warmte af te voeren. Tijdens het remmen wordt warmte gegenereerd en als deze niet goed wordt afgevoerd, kan dit leiden tot verminderde remprestaties en zelfs tot beschadiging van de remonderdelen. Grotere schijven hebben meer massa en oppervlakte, waardoor ze beter in staat zijn om warmte af te voeren.

voordeel van HopeTech schijfremmen bikestyling

BikeStyling maakt het af #

BikeStyling zit hem het totale plaatje, door je kleuren te kunnen kiezen kan je je fiets helemaal naar je eigen wens maken. Je zal er niet anders door remmen maar het wordt nog leuker om naar je fiets te kijken.

voordeel van HopeTech schijfremmen precisie afstellingen

Precisie afstellingen #

Door de eenvoudige regelvijsjes kan je de remhendels perfect afstellen naar je positie. Door dit toegankelijk te houden kan je zelfs tijdens een rit aanpassingen doen zonder werkmateriaal te gebruiken. Zo kan je snel aanpassingen doen en hoeft je niet te rijden met een niet perfecte afstelling.

voordeel van HopeTech schijfremmen duurzaam geproduceerd

Duurzaam geproduceerd in UK #

Hope is trots op hun duurzame producten die ontwikkeld, getest en geproduceerd worden in één fabriek in Barnoldswick. Ze streven naar minimale transportafstand en maximaliseren het gebruik van expertise. Ze gebruiken zoveel mogelijk grondstoffen uit het Verenigd Koninkrijk en recyclen wat niet gebruikt wordt. Alle componenten zijn duurzaam en worden getest onder slechte omstandigheden. Hope introduceert alleen nieuwe onderdelen of vernieuwt ze als er een echte verbetering is.

Hoe heeft dit artikel je geholpen?