94-Geveerde-zadelpen-gewicht

Wat is het voordeel van een Parallellogram geveerde zadelpen?

Parallellogram geveerde zadelpen

Wat is een parallellogram geveerde zadelpen? #

Een parallellogram geveerde zadelpen is een speciaal soort zadelpen die trillingen en schokken absorbeert tijdens het fietsen. Het belangrijkste kenmerk van deze zadelpen is de unieke constructie van het parallellogram mechanisme. Dit mechanisme bestaat uit een aantal draaipunten, waardoor de zadelpen flexibel is en soepel kan bewegen.

Wat zijn de voordelen van een parallellogram geveerde zadelpen? #

Een parallelogram geveerde zadelpen heeft vele voordelen. Het ligt voor de hand dat de zadelpen comfort toevoegt tijdens het rijden. Ook zorgt dit type zadelpen voor progressieve demping. Dit houdt in dat de demping zich aanpast aan het soort ondergrond waarop je fietst. Zo krijg je bijvoorbeeld een andere demping bij het fietsen over kasseien dan bij het nemen van putten. Bovendien heeft deze zadelpen een veel grotere demp lengte dan een recht geveerde zadelpen. Met ongeveer 30mm demping (en tot wel 50mm in de 130mm uitvoering) biedt deze zadelpen een zeer groot bereik aan demping. Hierdoor wordt voorkomen dat je bij grote schokken het “einde” van de veer bereikt en de schok nog steeds door je rug voelt. Kortom, een parallelogram geveerde zadelpen is een uitstekende keuze voor fietsers die op zoek zijn naar comfort en demping tijdens het fietsen.

Voor wie is een geveerde zadelpen interessant? #

Een geveerde zadelpen kan interessant zijn voor verschillende soorten fietsers. Zo kan het voor fietsers die regelmatig op een ruwe ondergrond fietsen, zoals kasseien, grind of onverharde paden, de rit comfortabeler maken. Ook voor fietsers met rugklachten kan een geveerde zadelpen de pijn verminderen. Dit komt doordat de zadelpen de schokken opvangt. Daarnaast kan het voor lange afstandsfietsers interessant zijn omdat een geveerde zadelpen extra comfort biedt tijdens lange ritten. Kortom, een geveerde zadelpen kan voor veel fietsers een waardevolle toevoeging zijn aan hun fiets.

Conclusie #

Een parallellogram geveerde zadelpen kan een geweldige investering zijn voor iedere fietser die meer comfort en controle zoekt tijdens het rijden. Door de unieke constructie van het parallellogram mechanisme, kan de zadelpen trillingen en schokken van de weg absorberen en zorgen voor een soepelere rit. Er zijn verschillende soorten geveerde zadelpennen beschikbaar op de markt. Het is dan ook belangrijk om een zadelpen te kiezen die bij jouw fiets en rijstijl past.

Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories

Uitzonderlijk Gesloten

7 & 8 juni