254-Rohloff-specialist

Santos: de Rohloff specialist

Veel fietsplezier, weinig onderhoud #

Al sinds 1997 rijdt Robbert met Rohloff-naven. Zijn eerste naaf (met serienummer 600 nog wat) zit nog steeds in zijn tandem. Daarnaast heeft hij ook een Rohloff-naaf in zijn mountainbike, zijn S.U.B. en nog veel meer fietsen. Door deze ervaring is hij een echte Rohloff specialist geworden.

Bij Bike Stories hebben we een ruime keuze aan fietsen met Rohloff aandrijving. In onze showroom staan meer dan 20 fietsen met deze naaf, variërend van vakantiefietsen en toerfietsen tot mountainbikes en tandems. Dus als je op zoek bent naar een fiets met Rohloff-naaf, kom dan zeker bij ons langs.

Santos: de Rohloff specialist

Borgringen voor Rohloff #

Hoewel een Rohloffnaaf onverwoestbaar lijkt te zijn, kan er héél af en toe toch een flens breken. Dit is natuurlijk ontzettend vervelend, want dan kun je niet meer verder fietsen. Om dit te voorkomen, gebruiken we ringen (van Rohloff) om de flens op zijn plaats te houden. Mocht er dan toch iets stuk gaan, dan kun je in ieder geval blijven fietsen.

Lees hier meer over sterke wielen >

Santos: de Rohloff specialist

Riemaandrijving #

Een Rohloffnaaf in combinatie met riemaandrijving is perfect voor wie veel kilometers wil maken met weinig onderhoud. We krijgen veel vragen over riemaandrijving op onze Santos-fietsen. In 2008 is Robbert begonnen met het gebruik van riemaandrijving op zijn fietsen. Santos was toen de eerste op de markt en heeft geholpen bij de ontwikkeling ervan. Na al die jaren kunnen we concluderen dat een tandriem héél erg duurzaam is, mits op de juiste manier toegepast. De riemaandrijving is lichter, sneller en schoner. Benieuwd geworden?

Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories

Uitzonderlijk Gesloten

7 & 8 juni