92-sterk-zadel

Wat is een geschikt zadel voor iemand van 90kg of meer?

Als je een fietser bent die meer dan 90 kilogram weegt, dan is het kiezen van het juiste zadel superbelangrijk voor een comfortabele rit. Hoewel de meeste zadels tot 100 kg kunnen dragen, zal zo’n zadel voor iemand van 90kg+ sneller loskomen of kraken. Soms kan je gewicht en rijstijl zelfs zorgen voor zadelbreuken. Als je bijvoorbeeld bij ruwe wegen altijd op je zadel blijft zitten, kan er veel druk op de bevestiging van het zadel komen te staan en na verloop van tijd kan het zadel breken.

Maar geen zorgen als je last hebt van zadelbreuken! Zadels met dubbele of zelfs drievoudige beugels zijn een uitstekende oplossing. Dankzij de extra bevestiging wordt het gewicht beter verdeeld en wordt de kans op een zadelbreuk aanzienlijk verkleind. Zo kan je weer onbezorgd genieten van je fietstochten!

Extra sterke zadels #

Brooks B66 #

De B66 gebruikt het “Double Rail System”. Het systeem maakt gebruik van twee parallelle metalen rails onder het zadel in plaats van één centrale rail. Dit biedt extra stabiliteit en verdeelt het gewicht van de rijder gelijkmatiger over het zadel. Dit systeem is ontworpen voor gebruik met traditionele zadelklemmen, die vaak te vinden zijn op oudere of vintage fietsen. Het Double Rail System is een populaire keuze voor fietsers die op zoek zijn naar extra stabiliteit en comfort op hun Brooks zadel.

Brooks B33 #

De B66 gebruikt het “Double Rail System”. Het systeem maakt gebruik van drie parallelle metalen rails onder het zadel in plaats van één centrale rail. Hierdoor biedt het extra stabiliteit en verdeelt het gewicht van de rijder gelijkmatiger over het zadel. Het Brooks B33 zadel is een klassieke fietszadel. Dit zadel is ontworpen voor stadsfietsen en fietsen voor transport en touring. Het zadel heeft een uniek ontwerp met dubbele rails en dubbele lente vering voor extra comfort en stabiliteit.

Bij het kiezen van het juiste zadel voor een fietser die meer dan 90 kilogram weegt, is de breedte en lengte van het zadel belangrijk. Het zadel moet breed genoeg zijn om comfortabel te zijn en voldoende ondersteuning te bieden aan de zitbeenderen. Om te weten hoe breed je zadel moet zijn, meet je best je zitbotjes.

Geveerde zadels #

Voor fietsers met een gewicht van 90 kilogram of meer zijn geveerde zadels een goede optie. Geveerde zadels bieden extra demping en absorptie van schokken, wat resulteert in minder druk op de zitbeenderen en een meer comfortabele rit.

Hoe heeft dit artikel je geholpen?