64-Pinion-oliewissel

Wanneer moet ik de olie van een Pinion verversen?

Een Pinion oliewissel van je versnelling doe je best elke 10.000km of elk jaar. De olie van een Pinion verversen, zorgt ervoor dat vocht dat in de versnelling zit het systeem niet aantast. Zo blijft je steeds soepel en zonder zorgen rijden.

Waarom is het belangrijk om de olie van de Pinion versnellingsbak te verversen? #

In een Pinion versnellingsbak kan vocht komen doordat de versnellingen geen afgesloten systeem vormen. Vocht kan het systeem binnendringen via regen, rijden door rivieren, maar ook via de lucht. Zelfs als je nog nooit in de regen hebt gereden, kan vocht via de lucht de versnellingsbak binnendringen omdat de lucht water bevat. Luchtdrukverschillen en temperatuurverschillen kunnen er ook voor zorgen dat er vocht in de as terechtkomt. Hoewel het om kleine hoeveelheden gaat, is het belangrijk om dit regelmatig te controleren om ervoor te zorgen dat het systeem in topconditie blijft.

Hoe vaak moet je de olie van een Pinion verversen? #

Het wordt aanbevolen om de olie van de Pinion versnellingsbak eens per jaar of na ongeveer 10.000 km te verversen. Als je regelmatig fietst in extreem natte of modderige omstandigheden, kan het nodig zijn om de olie vaker te verversen. Zo blijft de fiets in goede staat en kun je altijd vertrouwen op een soepele werking van de versnellingsbak.

Samenvatting #

Als je een Pinion versnellingsbak op je fiets hebt, is het belangrijk om de olie regelmatig te verversen om de versnellingsbak soepel te laten werken en slijtage te voorkomen. Het wordt aanbevolen om dit eens per jaar of na ongeveer 10.000 km te doen. Als je niet zeker weet hoe je de olie moet verversen, volg dan een Pinion Workshop en leer meer over een Pinion naafversnelling.

Hoe heeft dit artikel je geholpen?