114-Rohloff-geluid

Maakt een Rohloff naaf geluid?

Elke Rohloff naaf heeft zijn eigen karakteristieke geluid. Wanneer je fietst en schakelt in de eerste zeven versnellingen, zal je een zacht tikkend geluid horen dat wordt veroorzaakt door de palletjes die intern meedraaien in de versnelling. Het klopt dus dat een Rohloff naaf geluid maakt. Dit geluid geeft de fiets een unieke en herkenbare klank.

Maar zodra je schakelt naar de 8ste versnelling, zal je merken dat het geluid verandert. Het tikkende geluid maakt plaats voor een ander, zachter geluid dat wordt veroorzaakt door de interne constructie van de naaf. Het is alsof de fiets plotseling een andere persoonlijkheid krijgt.

Na ongeveer 500 kilometer rijden zal je merken dat het geluid van de naaf zachter wordt. Dit komt doordat de onderdelen in de naaf zich settelen en in elkaar grijpen. Het is dus normaal dat de naaf in het begin wat meer geluid maakt en na verloop van tijd steeds stiller wordt. Het maakt deel uit van het unieke karakter van de Rohloff-naaf en geeft de fiets zijn eigen stem.

Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories

Uitzonderlijk Gesloten

7 & 8 juni