71-Voordelen-Rohloff

Wat is het voordeel van een Rohloff naaf?

Het voordeel van een Rohloff naaf gebruiken op jouw fiets is veelzijdig. Enkele belangrijke voordelen zijn:

  1. Meer betrouwbaarheid: Rohloff-naven zijn gebouwd om lang mee te gaan en zijn uitvoerig getest onder extreme omstandigheden. Door het binnenwerk doordacht te ontwerpen en sterker te bouwen heeft Rohloff een ontzettend sterk versnelling systeem ontwikkeld. Bovendien zijn er minder bewegende onderdelen die kunnen slijten of breken.
  2. Meer controle: Met een Rohloff naaf kun je in stilstand terugschakelen, ideaal voor als je een steile heuvel moet beklimmen of als je vergeten bent terug te schakelen bij een stoplicht. Met de simpele draaischakelaar schakel je eenvoudig en meerdere versnellingen tegelijkertijd. Daarnaast kun je met een Rohloff naaf meerdere versnellingen op- of afschakelen, ongeacht of je stilstaat of aan het fietsen bent, enkel wanneer je veel kracht op de pedalen zet kan je is het niet mogelijk om te schakelen. Dit maakt het beklimmen van steile hellingen een stuk gemakkelijker en leuker.
  3. Meer veelzijdigheid: Met 14 versnellingen biedt een Rohloff naaf een breed scala aan versnellingen, waardoor je jouw fietservaring kunt aanpassen aan verschillende omstandigheden. Van zware beklimmingen tot snelle afdalingen, een Rohloff naaf heeft de juiste versnelling voor elke situatie.
  4. Onderhoudsarm: Een Rohloff naaf heeft weinig onderhoud nodig. Je hoeft slechts één keer per jaar of na 5000 kilometer de olie te verversen en elke 10.000 kilometer de interne kabels te vervangen. Als je een Rohloff naaf met een externe schakelbox hebt, hoef je zelfs dat laatste niet te doen.
  5. Sterkere wielen: Een ander voordeel van de Rohloff naaf is dat je een super sterk achterwiel krijgt, dankzij 32/36 spaken, een symmetrische opbouw met hoge spaakflens en dubbel butted spaken. Dit is vooral belangrijk als je veel bagage mee wilt nemen op vakantie.
Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories

Uitzonderlijk Gesloten

7 & 8 juni