86-disc-brake-formaat

Wat is het verschil tussen de HopeTech 3-X2 en HopeTech 3-V4?

Het grote verschil tussen de HopeTech 3-X2 en HopeTech 3-V4 remsystemen is de grootte. De Tech 3 V4 is namelijk twee keer zo groot als de Tech 3 X2, waardoor je ze met grotere remblokjes kunt gebruiken. Dit resulteert in meer remkracht en betere warmteafvoer door wrijving. Om de grotere remblokjes optimaal te kunnen gebruiken, bevatten de Tech 3 V4 vier zuigers geplaatst in plaats van twee. Dit zorgt voor een directer en nauwkeuriger remgevoel.

Het is echter belangrijk om op te merken dat grotere remblokjes niet per se beter zijn. Hoewel grotere remblokjes in principe meer remkracht genereren, is dit niet voor alle rijders zo. Als je niet met zware belasting rijdt of downhill gaat, kan je namelijk niet voldoende warmte opwekken om de remblokjes hun ideale remkracht te laten ontwikkelen. In dat geval ben je beter af met de Tech 3 X2 rem.

Hope Tech 3-X2 met 180mm Santos schijven #

De Hope Tech 3 X2 is een lichtgewicht en krachtige schijfrem die vooral geschikt is voor offroad rijders. Deze remklauw heeft twee zuigers en is geschikt voor gebruik met een enkele schijf. De remklauw is gemaakt van hoogwaardig aluminium. Je kunt de remklauw verkrijgen in verschillende kleuren.

Verschil tussen de HopeTech 3-X2 en HopeTech 3-V4 remmen

Hope Tech 3-V4 met 203mm Santos schijven #

De Hope Tech 3 V4 is een krachtige rem die ontworpen is voor afdalingen en rijden met zware belasting. Deze remklauw heeft vier zuigers en is geschikt voor gebruik met een dikkere schijf. Door deze combinatie blijft de V4 zelfs in de meest uitdagende omstandigheden perfect presteren.

Verschil tussen de HopeTech 3-X2 en HopeTech 3-V4 remmen

Waarom zou ik voor de HopeTech V4 kiezen? #

De HopeTech V4 remmen bieden vele voordelen voor specifieke rijders. Zo zijn deze remmen uitermate geschikt voor rijders die met zware bepakking rijden of waarbij het totale gewicht van de rijder en bepakking meer dan 100kg bedraagt. Ook voor intensieve rijders, zoals downhill-rijders of rijders die zware bergtochten maken, komen de voordelen van de HopeTech V4 remmen volledig tot hun recht.

Als je op deze manier rijdt, is het gebruik van de HopeTech V4 remmen ten zeerste aan te raden. Als je echter niet in deze categorie valt, is de HopeTech 3 X2 rem perfect voor je gebruik en biedt deze uitstekende prestaties.

HopeTech 3-X2 en HopeTech 3-V4 #

Ongeacht welk HopTech systeem je kiest, je hebt steeds voordelen van HopeTech remmen.

Hoe heeft dit artikel je geholpen?