163-TM2.6-remmen

Welke remmen kunnen op de Travelmaster 2.6?

Er zijn twee soorten remsystemen waaruit je kan kiezen: schijfremmen of velgremmen. Alleen velg remmen kunnen op de Travelmaster 2.6 geplaatst worden. De Travelmaster 2.6 is namelijk standaard uitgerust met de krachtige Magura HS33 hydraulische velgremmen. Dit zijn krachtige velgremmen die nauwkeurige te bedienen zijn.

Magura HS33 #

De velgrem op een Santos Travelmaster 2.6 is de Magura HS33. Deze word op de Santos montagebooster geplaatst. Dit zorgt voor een sterkere bevestiging waardoor je over meer remkracht beschikt. Het systeem is gemaakt uit een polymeer materiaal dat even sterk is als aluminium maar dan wel 50% lichter.

Magura HS33 remmen kunnen op de Travelmaster 2.6

Onderhoud van velgremmen #

Houd er wel rekening mee dat deze velgrem wel wat onderhoud vereist. Het schoonmaken van de velgen en het gebied onder de spatborden is cruciaal om de levensduur van de velgen en remblokjes te verlengen. Zand dat zich ophoopt onder de spatborden kan namelijk fungeren als schuurmiddel en de remblokjes sneller doen slijten. Regelmatige reiniging van de fiets zorgt ervoor dat je altijd kunt vertrouwen op een betrouwbaar remsysteem.

Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories

Uitzonderlijk Gesloten

7 & 8 juni