209-Cross-lite-sturen

Welke sturen kunnen op een Cross Lite?


Bij het samenstellen van jouw Santos Cross Lite kun je ook jouw stuur kiezen. Twee type sturen kunnen op een Cross Lite: het drop stuur en het rechte stuur. Door deze opties kun je het stuur kiezen dat het beste past bij jouw rijstijl en voorkeuren. Met de drop stuur kun je een aerodynamische houding aannemen voor meer snelheid en efficiëntie, terwijl de rechte stuur comfortabeler kan zijn voor langere ritten en betere controle kan bieden op moeilijk terrein. Welke stijl je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat elk Santos-stuur ontworpen is om jou de beste rijervaring te bieden. Bovendien kun je bij Santos jouw stuur verder personaliseren met verschillende opties, zoals de afwerking met Tap shifters of de combinatie met draaishifters.

Trekking (reis) sturen #

Deze sturen zijn speciaal ontworpen om verschillende handposities en gripopties te bieden, wat de rijder de mogelijkheid geeft om zich aan te passen aan verschillende rijomstandigheden en terreinen. Met een trekking- of reisstuur kan de rijder ook gemakkelijk bagage dragen, zoals fietstassen, die essentieel zijn voor langere reizen. Bovendien kan dit type stuur de stabiliteit en controle van de fiets verbeteren, wat van cruciaal belang is bij het afleggen van lange afstanden of bij het rijden op onverharde paden. Kortom, trekking- en reissturen zijn essentiële onderdelen voor fietsers die op zoek zijn naar een comfortabele, betrouwbare en veelzijdige fiets voor lange afstanden en off-road avonturen.

Trekking sturen kunnen op een Cross Lite
Syntace Duraflite
De Duraflite is een stijf stuur met een lichte knik naar het lichaam, ideaal voor offroad ritten.
Santos M10
De anatomische vorm van het stuur zorgt voor een natuurlijke en ontspannen handpositie.
De breedte kan aangepast worden en is in het midden voorzien van extra ruimte voor accessoires.

Drop sturen #

Een racestuur is een belangrijk onderdeel van de Travelmaster 3+ van Santos voor fietsers die op zoek zijn naar snelheid en prestaties op de weg. Dit type stuur heeft een gestroomlijnd ontwerp dat de rijder in een aerodynamische positie plaatst om de luchtweerstand te verminderen en de snelheid te verhogen. Het biedt ook verschillende handposities voor de rijder om te variëren tijdens lange ritten om vermoeidheid te verminderen en de controle te verbeteren. Racesturen zijn ontworpen voor snelheid, dus ze hebben een lagere positie dan andere stuurtypen, wat betekent dat ze minder comfortabel kunnen zijn voor sommige rijders, vooral voor langere ritten. Desondanks zijn ze populair bij racefietsers vanwege hun vermogen om de prestaties te verbeteren en de concurrentievoorsprong te vergroten. Kortom, racesturen zijn essentieel voor fietsers die op zoek zijn naar snelheid en prestaties op de weg, maar kunnen minder geschikt zijn voor diegenen die op zoek zijn naar een meer ontspannen en comfortabele rijervaring.

Drop sturen kunnen op een Cross Lite
Ergotech rando classic
Het uiteinde van het stuur is iets breder dan bij een normaal racestuur, wat handig is voor lange tochten en verschillende soorten terrein.
Ergotech rando ergo
Dit stuur heeft een lichte buiging bij de stuurpen, waardoor je iets hoger en comfortabeler zit. Het stuur is ook platter waardoor je meer oppervlakte hebt voor je hand.
Race gravel
Door het stuur iets naar buiten te laten wijzen, biedt het meer comfort dan een traditioneel racestuur. Dit maakt het ideaal als je efficiëntie wilt combineren met offroad plezier.
Ritchey race o.s. 40cm
Het racestuur van 40cm is ontworpen om te voldoen aan de eisen van de echte racefans, met een klassiek ontwerp en betrouwbaarheid voor de ultieme race-ervaring.
Ritchey race o.s. 44cm
Als je wat extra ruimte wilt, is ons stuur ook beschikbaar in 44cm.
Syntace race 44 / 46cm
Dankzij de 6% sweep van het stuur richting het lichaam is de positie compacter en zijn de remhendels gemakkelijker te bereiken. Bovendien maakt de verminderde drop het eenvoudiger om in de beugels te rijden.
Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories