201-SUB-remmen

Welke remmen kunnen op de SUB?

Er zijn twee soorten remsystemen: schijfremmen of velgremmen. Maar alleen schijf-remmen kunnen op de SUB geplaatst worden. Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit drie soorten schijfremmen voor de afwerking van je Santos Sub. Zo kun je de remmen aanpassen aan jouw rijstijl en het terrein waarop je rijdt. Op deze manier kun je de remmen optimaal afstemmen op jouw behoeften.

Schijfrem #

Wanneer je kijkt naar de schijfremmen heb je de keuze uit 3 types. Het verschil zit in het gebruik van de rijder, waar ga je rijden met de fiets en hoe ga je de fiets gebruiken. Hoe meer gewicht op de fiets (rijder & bepakking) hoe belangrijker het is om naar grotere schijven te gaan.

Shimano XT met 180mm Santos schijven #

Deze remmen leveren uitstekende remprestaties in alle omstandigheden en zijn gemakkelijk te onderhouden. De XT-remmen hebben een krachtig en betrouwbaar remvermogen, waardoor ze zeer geschikt zijn voor het gevarieerd gebruik. Door de duurzaamheid van het systeem is het ook een populaire keuze voor woon-werk verkeer en af en toe een uitdagende tocht.

Welke remmen kunnen op de SUB?
Hope Tech 3-X2 met 180mm Santos schijven #

De Hope Tech 3 X2 is een lichtgewicht en krachtige schijfrem die vooral geschikt is voor offroad rijders. Deze remklauw heeft twee zuigers en is ontworpen voor gebruik met een enkele schijf. De remklauw is gemaakt van hoogwaardig aluminium en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Welke remmen kunnen op de SUB?
Hope Tech 3-V4 met 203mm Santos schijven #

De Hope Tech 3 V4 is een krachtige rem die ontworpen is voor afdalingen en rijden met zware belasting. Deze remklauw heeft vier zuigers en is geschikt voor gebruik met een dikkere schijf. Door deze combinatie blijft de V4 zelfs in de meest uitdagende omstandigheden perfect presteren.

Welke remmen kunnen op de SUB?

Waarom een grotere remschijf gebruiken? #

Een groot voordeel van een grote schijfrem op je fiets ten opzichte van een kleine schijfrem is de verbeterde remkracht en betere warmteafvoer. Hoe groter de schijf, hoe meer oppervlakte er is om de wrijving met de remblokken te vergroten en hoe meer warmte er kan worden afgevoerd. Dit zorgt voor een snellere en betere remrespons en minder kans op oververhitting van de remmen tijdens langere en intensievere ritten.

Daarnaast kan een grotere schijfrem ook meer gewicht aan en is hij over het algemeen duurzamer dan een kleinere schijfrem. Het nadeel van een grotere schijfrem is dat het iets meer gewicht met zich meebrengt, wat de wendbaarheid van de fiets kan beïnvloeden.

Samengevat #

  • De slijtage van remblokjes is afhankelijk van het aantal remmomenten en hoe schoon het systeem is, omdat zand op je velg of schijfrem kan fungeren als een natuurlijk schuurmiddel en remblokjes snel verslijten.
  • Bij schijfremmen heb je de keuze uit verschillende types, afhankelijk van het gebruik van de rijder en waar de fiets wordt gebruikt, waarbij grotere schijfremmen meer remkracht en betere warmteafvoer bieden, maar ook iets meer gewicht met zich meebrengen.
  • Een grotere schijfrem is over het algemeen duurzamer dan een kleinere schijfrem en kan meer gewicht aan, waardoor het geschikter is voor afdalingen en rijden met zware belasting (rijder en bepakking).

Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories