118-TM2-banden

Welke banden kunnen op de Travelmaster 2+?

Het kiezen van de juiste band is eigenlijk best makkelijk. Je moet gewoon kijken naar je rijstijl en de omgeving waarin je rijdt. Als je vooral op verharde wegen rijdt, kies je best voor een band die daar geschikt voor is en niet voor een offroad band. En als je in het bos rijdt, is het niet slim om te kiezen voor een gladde band. De 7 onderstaande banden kunnen op de Travelmaster 2+ geplaatst worden. Deze banden vallen onder 2 categorieën: Tour & Trekking banden en Gravel banden.

Tour & Trekking band

Deze band is geschikt voor dagelijks gebruik in stedelijke omgevingen en voor trektochten. De band heeft een glad profiel dat weinig weerstand biedt op verharde wegen, waardoor je gemakkelijk en snel kunt fietsen. De band is ook duurzaam en biedt goede grip op droge en natte oppervlakken.

Gravel band

De gravelband is speciaal ontworpen voor off-road gebruik op gravelwegen, onverharde paden en rotsachtige terreinen. De band heeft een grover profiel dan de stad en trekking band, waardoor hij meer grip biedt op losse ondergrond en ruwe oppervlakken. De band is ook sterker en kan beter tegen scherpe objecten en ruwe omstandigheden.


Tour en Trekking banden #

Een hybride fietsband is speciaal ontworpen om zowel op de weg als op bospaden een lage rolweerstand te hebben. Deze banden bieden uitstekende grip op de weg in alle weersomstandigheden en zijn daarom ideaal voor zowel woon-werkverkeer als lange fietstochten. Bovendien zijn hybride fietsbanden meestal uitgerust met een anti-leklaag, wat de kans op lekke banden vermindert. Onderstaande Tour en Trekking banden kunnen op de Travelmaster 2+ een goede keuze zijn:

Welke banden kunnen op de Travelmaster 2+?
Schwalbe Almotion
De Marathon Almotion is een hoogwaardige tourband met de nieuwste technologieën voor betrouwbare grip, lage rolweerstand en verbeterde lekbescherming.
Marathon Greenguard
De Schwalbe Marathon fietsband is een duurzame en betrouwbare band met verbeterde lekbescherming, geschikt voor dagelijkse woon-werkverkeer, lange fietstochten en fietsreizen.
Welke banden kunnen op de Travelmaster 2+?
Marathon Supreme
De Schwalbe Marathon Supreme vouwband is een lichtgewicht en duurzame band met uitstekende grip en lage rolweerstand, ideaal voor langeafstandsfietsers en voorzien van HD Speed Guard lekbescherming.
Marathon Mondial
De Schwalbe Marathon Mondial is een hoogwaardige all-terrain fietsband met uitstekende grip, lekbescherming en lange levensduur, ontworpen voor langeafstandsfietsen in diverse omstandigheden.
Welke banden kunnen op de Travelmaster 2+?
Kojak
De Schwalbe Kojak vouwband is een lichtgewicht en snelle band met minimale rolweerstand, geschikt voor stadsfietsen en woon-werkverkeer, met goede grip en comfortabel rijgedrag.

Gravel banden #

Een gravelband voor een gravel bike kenmerkt zich door een grof profiel met noppen die zorgen voor voldoende grip op onverharde paden, terwijl het ook een lage rolweerstand biedt op verharde wegen. Deze banden zijn vaak breder dan standaard racefietsbanden, en bieden een goede balans tussen snelheid en comfort op verschillende ondergronden. Onderstaande Gravel banden kunnen op de Travelmaster 2+ een goede keuze zijn:

Welke banden kunnen op de Travelmaster 2+?
Schwalbe G-one Allround
De Schwalbe G-One is een veelzijdige gravelband met glad centraal loopvlak en grovere noppen aan de zijkanten voor grip op onverhard terrein, en biedt tevens lage rolweerstand en comfortabel rijgedrag op verharde wegen.
Schwalbe G-one bruin
De Schwalbe G-One Allround fietsband met bruine zijwand heeft dezelfde eigenschappen als de zwarte variant en heeft als extra een retro-uitstraling die bijdraagt aan de personalisatie van je fiets.
Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories

Winkel gesloten

Van 21.07 t.e.m. 12.08