103-velgmaat

Wat is het voordeel van een 27,5″ wiel?

Een van de belangrijkste keuzes die je moet maken bij het samenstellen van deze fiets, is de wielmaat. Je hebt de keuze uit 27,5″ en 28″ wielen, elk met zijn eigen voor- en nadelen. Over het algemeen kan gezegd worden dat het voordeel van een 27,5″ wiel is dat je er bredere banden op kunt monteren en dat het wiel sterker is. Het voordeel van een 28″ is dat het meer gangbaar is. Hierdoor heb je meer keuze in banden en is er grotere kans dat je de juiste bandmaat kunt verkrijgen, waar je ook maar bent op de wereld.

Voordelen van 27,5″ wielen #

Mogelijkheid om bredere banden te monteren #

Het voornaamste voordeel van een 27,5″ wiel op je Santos Travelmaster 3+ is de mogelijkheid om bredere banden te monteren. Doordat de velg kleiner is, is er meer ruimte tussen de velg en het frame, waardoor je banden kunt monteren van 55mm tot 62mm. Deze bredere banden bieden meer comfort omdat ze beter dempen, wat vooral van belang is tijdens lange ritten op ruw terrein. Bovendien kun je met een lagere bandendruk rijden, wat ook weer zorgt voor een betere demping.

Sterker wiel #

Een ander voordeel van 27,5″ wielen is dat ze over het algemeen sterker zijn dan 28″ wielen. Dit komt doordat de spaken korter zijn, waardoor het wiel minder snel uit balans raakt en minder snel beschadigd raakt. Dit maakt 27,5″ wielen ideaal voor wie uitdagende ritten doet of met zware bepakking rijdt.

Wat is het voordeel van een 27,5" wiel?

Voordelen van 28″ wielen #

Meer keuze in banden #

Een voordeel van 28″ wielen is dat je meer keuze hebt in banden. Je kunt kiezen uit banden van 42mm tot 55mm, wat nog steeds een behoorlijk breed assortiment is. Dit geeft je meer flexibiliteit bij het kiezen van de juiste banden voor je specifieke behoeften en omstandigheden.

Meer gebruikelijk #

28″ wielen blijven de populairste keuze, deze wielen zijn wereldwijd vlot beschikbaar. Wanneer je dus op reis gaat en onderweg een probleem zou voorhebben met je wiel zal je sneller geholpen kunnen worden met een 28″ wiel.


Dit is echter relatief, de vakantiewielen van Santos zijn ontzettend sterk en betrouwbaar. Het kan daarom ook interessant zijn enkele reservespaken mee te nemen op je reizen.

Welke wielmaat past het beste bij jou? #

Als je een Santos Travelmaster 3+ gaat samenstellen, is het belangrijk om te bedenken welke wielmaat het beste bij jou past. Dit hangt vooral af van het soort ritten dat je van plan bent te maken. Als je van plan bent om vooral lange afstanden te fietsen op onverharde wegen en met zware bepakking, dan is de 27,5″ de beste keuze. Het voordeel van een 27,5″ wiel is namelijk dat deze meer dempt en dus meer comfort geeft en dat het wiel ook sterker is. Wanneer je voornamelijk op verharde wegen rijd is de 28″ een perfecte keuze.

Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories