195-Travel-Lite-banden

Welke banden kunnen op de Travel Lite?

Het kiezen van de juiste band is eigenlijk heel eenvoudig. Je moet gewoon kijken naar je rijstijl en de omgeving waarin je fietst. Als je voornamelijk op verharde wegen rijdt, kies je het beste voor een band die daarvoor geschikt is en niet voor een offroad-band. En als je in het bos fietst, is het niet verstandig om te kiezen voor een gladde band. De 5 onderstaande banden kunnen op de Travel Lite geplaatst worden. Deze banden vallen onder 2 categorieën: Tour & Trekking banden en Gravel banden.

Tour & Trekking band

Deze fietsband is ideaal voor dagelijks gebruik in de stad en voor lange fietstochten. Het gladde profiel zorgt voor weinig weerstand op verharde wegen, waardoor je snel en moeiteloos kunt fietsen. Bovendien is de band duurzaam en biedt hij uitstekende grip op zowel droge als natte oppervlakken.

Gravel band

De gravelband is specifiek ontworpen voor off-road gebruik op gravelwegen, onverharde paden en ruige terreinen. Met zijn grovere profiel biedt deze band meer grip op losse ondergrond en ruwe oppervlakken dan een stad- of trekkingband. Bovendien is de band steviger en beter bestand tegen scherpe objecten en ruwe omstandigheden.


Tour en Trekking banden #

Een hybride fietsband is speciaal ontworpen om zowel op de weg als op bospaden een lage rolweerstand te hebben. Deze banden bieden uitstekende grip op de weg in alle weersomstandigheden en zijn daarom ideaal voor zowel woon-werkverkeer als lange fietstochten. Bovendien zijn hybride fietsbanden meestal uitgerust met een anti-leklaag, wat de kans op lekke banden vermindert. Onderstaande Tour en Trekking banden kunnen op de Travel lite een goede keuze zijn:

Welke banden kunnen op de Travel Lite?
Schwalbe Almotion
De Marathon Almotion is een hoogwaardige tourband met de nieuwste technologieën voor betrouwbare grip, lage rolweerstand en verbeterde lekbescherming.
Marathon Greenguard
De Schwalbe Marathon fietsband is een duurzame en betrouwbare band met verbeterde lekbescherming, geschikt voor dagelijkse woon-werkverkeer, lange fietstochten en fietsreizen.
Welke banden kunnen op de Travel Lite?
Marathon Supreme
De Schwalbe Marathon Supreme vouwband is een lichtgewicht en duurzame band met uitstekende grip en lage rolweerstand, ideaal voor langeafstandsfietsers en voorzien van HD Speed Guard lekbescherming.
Welke banden kunnen op de Travel Lite?
Marathon Mondial
De Schwalbe Marathon Mondial is een hoogwaardige all-terrain fietsband met uitstekende grip, lekbescherming en lange levensduur, ontworpen voor langeafstandsfietsen in diverse omstandigheden.

Gravel banden #

Een gravelband voor een gravel bike kenmerkt zich door een grof profiel met noppen die zorgen voor voldoende grip op onverharde paden, terwijl het ook een lage rolweerstand biedt op verharde wegen. Deze banden zijn vaak breder dan standaard racefietsbanden, en bieden een goede balans tussen snelheid en comfort op verschillende ondergronden. De volgende Gravel banden kunnen op de Travel Lite een goede keuze zijn:

Welke banden kunnen op de Travel Lite?
Schwalbe G-one Allround
De Schwalbe G-One is een veelzijdige gravelband met glad centraal loopvlak en grovere noppen aan de zijkanten voor grip op onverhard terrein, en biedt tevens lage rolweerstand en comfortabel rijgedrag op verharde wegen.
Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories