177-santos-Travelmaster-e-Neo-remmen

Welke remmen kunnen op de Travelmaster E-Neo?

Er zijn twee soorten remsystemen: schijfremmen of velgremmen. Maar alleen schijf-remmen kunnen op de Travelmaster E-Neo geplaatst worden. Het grote voordeel van schijfremmen is dat ze veel remkracht genereren, wat vooral belangrijk is bij een e-bike met een krachtige motor. Bij de Travelmaster E-Neo heb je de keuze uit 3 soorten schijfremmen, elk met hun eigen unieke eigenschappen, afhankelijk van jouw rijstijl.

Schijfrem #

Shimano XT met 180mm Santos schijven #

Deze remmen leveren uitstekende remprestaties in alle omstandigheden en zijn gemakkelijk te onderhouden. De XT-remmen hebben een krachtig en betrouwbaar remvermogen, waardoor ze zeer geschikt zijn voor het gevarieerd gebruik. Door de duurzaamheid van het systeem is het ook een populaire keuze voor woon-werk verkeer en af en toe een uitdagende tocht.

Schijf remmen kunnen op de Travelmaster E-Neo
Hope Tech 3-X2 met 180mm Santos schijven #

De Hope Tech 3 X2 is een lichtgewicht en krachtige schijfrem die vooral geschikt is voor offroad rijders. Deze remklauw heeft twee zuigers en is ontworpen voor gebruik met een enkele schijf. De remklauw is gemaakt van hoogwaardig aluminium en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Hope Tech 3-V4 met 203mm Santos schijven #

De Hope Tech 3 V4 is een krachtige rem die ontworpen is voor afdalingen en rijden met zware belasting. Deze remklauw heeft vier zuigers en is geschikt voor gebruik met een dikkere schijf. Door deze combinatie blijft de V4 zelfs in de meest uitdagende omstandigheden perfect presteren.

Waarom een grotere remschijf gebruiken? #

Een grote schijfrem heeft veel voordelen ten opzichte van een kleine schijfrem. Zo heeft een grotere schijfrem een verbeterde remkracht en betere warmteafvoer. Dit komt doordat er meer oppervlakte is om de wrijving met de remblokken te vergroten en er dus meer warmte kan worden afgevoerd. Hierdoor reageert de rem sneller en beter, en is er minder kans op oververhitting tijdens lange en intensieve ritten.

Een ander voordeel is dat een grotere schijfrem meer gewicht aan kan en over het algemeen duurzamer is dan een kleinere schijfrem. Wel moet je er rekening mee houden dat een grotere schijfrem iets meer gewicht met zich meebrengt en de wendbaarheid van de fiets hierdoor kan worden beïnvloed.

Samengevat #

  • De Santos Travelmaster E-Neo biedt de keuze tussen verschillende schijfremmen. De Hopetech schijfremmen leveren betere prestaties in afdalingen en met zware belasting. Ze zijn wel ook duurder.
  • De slijtage van remblokjes is afhankelijk van het aantal remmomenten en hoe schoon het systeem is. Zand op je velg of schijfrem kan namelijk fungeren als een natuurlijk schuurmiddel en remblokjes snel verslijten.
  • Bij schijfremmen heb je de keuze uit verschillende types. Welke schijfrem je kiest, is afhankelijk van het gebruik van de rijder en waar de fiets wordt gebruikt. Hierbij bieden grotere schijfremmen meer remkracht en betere warmteafvoer. Wel zijn grotere schrijfremmen ook iets zwaarder.
  • Een grotere schijfrem is over het algemeen duurzamer dan een kleinere schijfrem en kan meer gewicht aan. Hierdoor is een grotere schijfrem geschikter voor afdalingen en rijden met zware belasting (rijder en bepakking).

Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories