199-Double-Travel-2-remmen

Welke remmen kunnen op de Double Travel 2?

Er zijn twee soorten remsystemen waaruit je kan kiezen: schijfremmen of velgremmen. Beide type remmen kunnen op de Double Travel 2 geplaatst worden. Welk type rem je kiest, is afhankelijk van je rijstijl. Voor kortere, vlakkere ritten zijn velgremmen goed geschikt omdat ze voldoende remkracht hebben en betrouwbaar zijn. Maar als je intensievere ritten met afdalingen en bepakking plant, is het interessanter om te kiezen voor schijfremmen. Schijfremmen presteren namelijk het beste onder alle omstandigheden en veroorzaken minder slijtage, wat vooral belangrijk is tijdens het reizen.

Magura HS33 Velgremmen #

De Magura HS33 is de velgrem die op de Santos Double Travel 2 gemonteerd wordt. Deze rem wordt op de Santos montagebooster bevestigd, wat zorgt voor een extra sterke bevestiging. Dit betekent dat je over meer remkracht beschikt en daardoor veiliger kunt rijden.

Velg remmen kunnen op de Double Travel 2?

Wat deze velgrem bijzonder maakt, is dat het gemaakt is van polymeer materiaal dat even sterk is als aluminium, maar wel 50% lichter. Dit heeft verschillende voordelen: ten eerste zorgt het lichtere gewicht voor een betere wendbaarheid en controle over de fiets. Ten tweede zorgt het gebruik van polymeer ervoor dat de rem minder warmte genereert, wat de levensduur van de remblokken verlengt en de remprestaties verbetert.

De HS33 velgrem is bovendien erg betrouwbaar en gemakkelijk in onderhoud. De remblokken zijn gemakkelijk te vervangen en de remhendel kan gemakkelijk worden afgesteld. Hierdoor is het mogelijk om de remkracht naar wens aan te passen en te optimaliseren voor jouw rijstijl. Kortom, de Magura HS33 velgrem is een uitstekende keuze voor de Santos Double Travel 2 en biedt betrouwbare en krachtige remprestaties.


Hope Tech 3-V4 met 203mm Santos schijven #

Om ervoor te zorgen dat het gewicht van twee personen en eventuele bagage goed kan worden afgeremd, kies je best voor de Hope 3-V4 schijfremmen met grote schijf. Deze remmen zijn speciaal ontworpen om grote krachten te kunnen weerstaan en zijn perfect voor lange afdalingen, vuile omstandigheden en zware belading.

Schijf remmen kunnen op de Double Travel 2?

Naast de grote schijven wordt ook gebruik gemaakt van grotere remblokjes. Dit zorgt voor meer remoppervlak en dus ook meer remkracht. Door de combinatie van grotere schijven en remblokjes kan het hele remsysteem goed afkoelen, waardoor de remkracht efficiënt blijft. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden, want als de remkracht vermindert, kan dit gevaarlijk zijn voor de rijders en de veiligheid van de fiets.

Bij het kiezen van de remvloeistof is er gekozen voor dot olie in plaats van minerale olie. Dot olie is speciaal ontworpen om hoge temperaturen te weerstaan en blijft dus efficiënt werken, zelfs bij lange afdalingen. Minerale olie kan de neiging hebben om te verdampen en daarom minder efficiënt te worden. Dit kan gevaarlijk zijn op lange afdalingen waarbij de remmen constant worden gebruikt.

Hoe heeft dit artikel je geholpen?
Bike Stories

Winkel gesloten

Van 21.07 t.e.m. 12.08